Kentkoop Mahallesi Muhtarı Şükran Ayaz: “Bu dönem rakipsizim”

Kentkoop Mahallesi Muhtarı Şükran Ayaz: “Bu dönem rakipsizim”

Yenimahalle Batıkent’teki Kentkoop Mahallesi Muhtarı ve Muhtar Adayı Şükran Ayaz gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Şükran Ayaz, 2004 Yerel Seçimlerinden beri 20 yıldır muhtarlık görevini sürdürdüğünü belirterek, “İlk defa bu dönem rakipsizim” dedi.

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine 39 gün kala hemen hemen her sokak ve köşe başında görülen muhtar adayı afişleri Batıkent’teki Kentkoop Mahallesi'nde görülmedi. Batıkent’in ilk kadın muhtarı olduğunu ve 28 bin nüfusa sahip Kentkoop Mahallesinde 20 yıldır görevini sürdürdüğünü belirten Şükran Ayaz ise 5’inci dönemi için yeniden aday olduğunu açıkladı. Şükran Ayaz, ‘Kentkoop’a kadın eli değsin’ sloganıyla yola çıktığı ilk seçilme sürecinde ‘Kadından muhtar mı olur?’ diyen birçok kişiyle karşılaştığının altını çizerek “Şu anda Kentkoop’ta tek aday benim. İlk defa bu dönem rakipsizim. Bundan önceki seçimlerde şimdiye kadar 5-6 rakip çıkıyordu. Rakipsiz bir muhtar oldum diye söyleyebilirim” dedi.

sukranayaz2.jpg

‘KADINDAN MUHTAR MI OLUR?’ DEDİLER

Kentkoop Mahallesi Muhtarı ve Muhtar Adayı Şükran Ayaz 20 yıl içinde Kentkoop Mahallesinin çocuğu gibi olduğunu belirterek, “Burada çok şey değişti. Burada her taşın altında bir emeğim var. 2004 yılında ilk aday olduğumda ‘Kadından muhtar mı olur?’ diyenler vardı. 10 aday vardı tek kadın bendim. Erkeklerden çok baskı vardı ‘Siz çekilin ben adayım, ben çıkacağım’ diyen vardı. Ben de ‘Bir oyda alsam kendi oyumdur’ diyerek çok çalıştım. İlk adaylık sürecimde kadın dayanışması çok oldu ve başarıyla çıktım. Sonra çok alıştılar. Ben hep dedim ki ‘Kentkoop’a bir kadın eli değsin’ ve gerçekten de kadın eli değdi. Şimdi mahallenin ablası, teyzesi oldum. Çocuklar büyüdü, artık üniversitede olan gençlerimiz oldu. Mahallenin tamamıyla bütünleşmiş oldum. Mahallenin her sorununu, nerede ne var ne yok hepsini bilen bir insanım” dedi.

mahalle1.jpg

GÜVEN SAĞLAMAK ÖNEMLİ

Mahallelinin sorunlarına getirilen çözümlerde çok katkısı olduğunu ve bundan dolayı broşürlere basılacak söz bulamadığını sözlerine ekleyen Kentkoop Mahallesi Muhtar Adayı Şükran Ayaz, “Yani şunu yapalım mı diyecek bir sorunumuz kalmadı. İşimi seviyorum, insanları çok seviyorum. Biliyorsunuz mahallemizde genelde yaşlı vatandaşlarımız bulunuyor. O amca, teyzelerimizden dualar alıyorum; ‘kızım bizi aman bırakma, gitme’ sözleri duyuyorum. Yani demek istediğim bir muhtar olarak mahalleliye verdiğiniz güveni sağlamak çok önemli. Şimdi bu seçim sürecinde de ‘Muhtarım bizi bırakıp gitme’ diyen ‘Sizden çok memnunuz’ diyen komşularımız var. Şu anda Kentkoop’ta tek aday benim. İlk defa bu dönem rakipsizim. Bundan önceki seçimlerde şimdiye kadar 5-6 rakip çıkıyordu. Rakipsiz bir muhtar oldum diye söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

sukran-ayaz3.jpg

HEDEF KOOPERATİF KURMAK

Şükran Ayaz, 6 Şubat depremlerinde mahalleliyle birlikte maddi ve manevi yardımları ulaştırmada muhtar olarak önemli bir görev üstlendiğini dile getirerek, “Gerçekten benim çok yüksek beklentilerim bulunmuyor. Ben insanlara dokunayım, mahalleli vatandaşlar ‘Allah razı olsun’ desin yeterli. Bu süreçte geceyi gündüze katarak çalışmaktan o kadar mutlu ve huzurlu oldum ki. İnsanlarımız yardımlarının doğru yerlere gideceğine inanarak bizim aracılığımızla deprem bölgesine gönderdi. Önümüzdeki 5 yılda insanlara dokunacağım. Okullarımızda gençlere yönelik güzel projelerimiz olacak. Kadınlarımıza yönelik projelerime devam etmek istiyorum. Bu konuda bir kooperatif kurarak üretilen el emeği ürünleri bir pazar oluşturup; onların bütçelerine katkıda bulunmak istiyorum. Bunu Kentkoop olarak kendi bölgemizde de olabilir; Batıkent olarak örneğin 8-9 mahalle muhtarı birleşerek de oluşturabiliriz. Şu anda parklarımızda kurslardan elde edilen el emeği ürünleri satışa sunuyoruz. Bunları sergilerle vatandaşlarımıza gösteriyoruz. Bunun devamında daha değişik ve güzel projelerimiz olacak” diye konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.