KEPENKLER AÇILIYOR

KEPENKLER AÇILIYOR

Çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale gelen ve esnafa verilen sözün ardından hızla inşa edilen Osmanlı İş Merkezi, yapımında 200’ü bulan çalışan sayısıyla artık sona gelindi. 253 dükkan sahibi bu ay sonunda iş yerlerine kavuşabilecek.

BİRKÇA GÜN İÇİNDE ESNAF YERİNİ ALACAK
Habervaktim, 253 iş yeri sahibi ile yüzlerce çalışanın merakla beklediği Osmanlı İş Merkezi’ndeki son durum hakkında yetkililerden bilgi alarak yapımı yakın zamanda bitecek dükkanları yerinde gezdi. 1 Şubat’ta başlayan inşaat çalışmaları bu hafta sonu içerisinde tamamen bitirilip Büyükşehir’e teslim edilecek. Daha sonra ise esnaf raf sistemleri için dükkanlardaki yerini alacak ve kısa bir süre sonra müşterilerine eskisi gibi hizmet verecek.
200 KİŞİ İLE ÇALIŞILDI
Gazetemize bilgi veren Nuriş Prefabrik Yapı Şirketi Genel Koordinatörü Ali Turan, “Gece gündüz demeden daha erken bitirip dükkanlarını esnafımıza teslim etmek için büyük bir gayret gösterdik. Bazı zamanlar 200 kişi ile çalıştık. Üstün bir gayret sarf ettik. Bitimi için planlanan 90 günden önce teslim etmiş olacağız. Bize güvenenleri mahcup etmemek için elimizden gelen her şeyi yaptık” dedi.

Fotoaltı: Osmanlı İş Merkezi’nin son hali tam bir AVM’yi andırıyor. Bütün imkanların mevcut olduğu iş merkezinde 200 kişilik mescitte bulunuyor.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

Keçiören’deki Osmanlı İş Merkezi’nin yapımı tam gaz devam ediyor. İş merkezinin bu ayın sonunda hizmete açılacağı duyuruldu. Habervaktim, yangın sonucu kül olan iş merkezinin şimdiki halini görüntüledi.

90 GÜN SÖZÜ VERİLMİŞTİ
253 iş yerinin bulunduğu Osmanlı İş Merkezi 20 Aralık tarihinde elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangın sonucu tamamen yanıp kül olmuştu. Dükkanların tamamı kullanılamaz hale gelmişti. Üzücü yangın sonucu Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Keçiören Kaymakamlığı ve Keçiören Belediyesi, mağdur esnafa çeşitli yardımlarda bulunmuş Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek söz konusu dükkanların hiçbir esnaftan para talep edilmeden 90 gün içerisinde bitirilme sözü vermişti.
AÇILMASI AY SONUNU BİLE BULMAYABİLİR
253 esnafın ve yüzlerce çalışanın umutla beklediği dükkanlarının açılmasına çok az bir zaman kaldı. Habervaktim, Osmanlı İş Merkezi’nin son durumunu yerinde inceledi. Çalışmaların yüzde 95’inden fazlasının tamamlandığını belirten Nuriş Prefabrik Yapı Şirketi Genel Koordinatörü Ali Turan, gazetemize konuştu. Turan, Osmanlı İş Merkezi’nin yapımına 1 Şubat’ta başladıklarını belirterek, “Ankara Büyükşehir’e bu hafta sonu biz teslim etmiş olacağız. 15 Nisan’dan sonra da esnafı içeriye almış olacaklar. İçeride de esnafın raf işlemleri var. Ay sonuna doğru da açılmış olur” dedi.

200 KİŞİ İLE ÇALIŞILDI
Osmanlı İş Merkezi’nin dükkan sayısı ve metrekare olarak kimseye haksızlık yapılmaması için eskisinin aynısı olduğunu kaydeden Turan, “Burada yapılan yangın, havalandırma, klima gibi bütün sistemler AVM’lerdeki sistemin aynısı. Büyükşehir Belediyesi bu konuda mağdur esnafa çok yardımcı oldu. Biz de gece gündüz demeden daha erken bitirip esnafımıza teslim etmek için büyük bir gayret gösterdik. Bazı zamanlar 200 kişi ile çalıştık. Üstün bir gayret sarf ettik. Bitimi için planlanan 90 günden önce teslim etmiş olacağız. Hem Melih Başkanımızı hem de bize güvenenleri mahcup etmemek için elimizden gelen her şeyi yaptık” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.