Kesik Baş Türbesi Yenileniyor

Kesik Baş Türbesi Yenileniyor

Türk Telekom ve KVK’da yaşanan kesinti ve gecikme sorunlarının haberlerimiz üzerine çözülmesinin ardından “Tarihimize sahip çıkalım” şeklindeki çağrımız da Büyükşehir’i harekete geçirdi.

Gazetemiz haberleri yetkilerce dikkate alınmaya devam ediyor. Çözüm odaklı kamu yararına yaptığımız haberler şehrimizi güzelleştiriyor. 
Türk Telekom TTNET ve KVK’da yaşanan kesinti ve gecikme sorunlarının haberlerimiz üzerine çözülmesinin ardından “Tarihimize sahip çıkalım” şeklindeki çağrımız da Büyükşehir’i harekete geçirdi. Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kalesi’nde bulunan ve yıllardır bakım bekleyen Kesik Baş Türbesi’nde restorasyon çalışması başlattı.
Geçtiğimiz günlerde Ankara Kalesi’nde yıllardır restore edilmeyi bekleyen ‘Kesik Baş’ türbesini “Tarihimize Sahip Çıkalım” haberi ile gündeme getirmiştik. Yaptığımız haber Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından dikkate alındı. Yıllardır bakımı aksatılan ‘Kesik Baş’ türbesi yapılacak restore çalışmaları ile beraber yenilenip Ankara Kalesi’ne değer katmaya devam edecek. 
VATANDAŞ MUTLU OLDU
Haberimizin dikkate alınması ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından başlatılan çalışma vatandaşı memnun etti. Bölge halkı, “Başlatılan çalışmalardan çok memnunuz. Sesimizin duyulmasına sevindik. Selçuklu döneminden bu güne ayakta kalan kültür mirasımızın parçası olan türbenin restore ediliyor oluşu bizi çok mutlu etti. Gazetemiz İlksayfa’ya ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş’e teşekkür ederiz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.