Keyfi Ücret Alan Bayiler Kapatılacak

Keyfi Ücret Alan Bayiler Kapatılacak

Özel dolum noktaları tarafından uygulanan keyfi kart ücretleriyle ilgili gazetemize açıklamada bulunan EGO yetkilisi, durumu düzeltmeye çalıştıklarını söyledi. 2 hafta içinde dolum yapan market ve büfelerle taahhüt imzalayacaklarını belirten yetkili, komi

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

EGO ile Ankarakart dolumu yapan büfe ve marketler arasında yaşanan kriz EGO yetkilileri tarafından çözülmeye çalışılıyor. Sistemde açık olduğunu itiraf eden bir yetkili, 2 hafta kadar daha bayilerin keyfi ücret toplaya bileceğini ancak yaptıkları çalışmalar sonrası bu sorunu çözeceklerini ifade etti.

EGO HAREKETE GEÇTİ

Ankarakart dolumu yapan özel bayiler kar edemediklerini iddia ederek vatandaşlardan keyfi ücret alamaya başlamıştı. Habervaktim’in gündeme getirdiği olay sonrası EGO yetkilileri harekete geçti. Gazetemize konuşan bir yetkili böyle bir durumun olduğunu çözüm için çalıştıklarını ifade etti. Sorunu çözmek için EGO dolum yapan bayilerle anlaşma yapacak ve bankaların aldığı ek ücret kaldırılacak. 

SİSTEMDE AÇIK VAR

Sistemde açık olduğunu bu nedenden olayı şimdilik komisyon alan dolum bayilerine işlem yapamadıklarını belirten yetkili, 2 hafta içinde gereken çalışmaların sonlanacağını belirtti. Vatandaşların bu süre zarfında mümkün oldukça komisyon alan bayilerden kart dolumu yapmaması gerektiğini vurgulayan yetkili, sistemdeki açığı en kısa zamanda kapatacaklarını iddia etti.  

TAAHHÜTE UYMAYAN BAYİLER KAPATILACAK

EGO yetkilisi, özel dolum yapan bayilerin sorunlarını kısa bir süre içerisinde çözeceklerini belirtti. Yapılan çalışmalar sonrası bütün bayilerle sözleşme imzalayacaklarını belirten yetkili, sözleşme maddelerine uymayan veya vatandaştan komisyon alan bayilerin kapatılacağını öne sürdü. Türkiye’nin Başkenti’nde 1 milyondan fazla vatandaşın kullandığı Ankarakart ile ilgili sistemde açık olması da büyük eleştirilere neden oldu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.