Kimi Eğlenceyle Zaman Tüketirken, Kimi Kalkınmaya Öncelik Veriyor

Kimi Eğlenceyle Zaman Tüketirken, Kimi Kalkınmaya Öncelik Veriyor

Ankara’daki farklı partili belediye başkanlarının hizmet anlayışları birbirinden çok farklı. Kimi başkan alkollü ve gürültülü eğlence sektörüne yatırım yapmayla zamanını tüketirken, kimi geleceği inşa etmek için büyük çaba harcıyor.

BELEDİYECİLİĞİN ÖTESİNDE HİZMET

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, projelerini daha çok temiz ve güçlü toplum inşası adına yapıyor. Başkan Tiryaki, hem toplumun medeniyet inşasını tamamlamak hem de bölgeyi kalkındırarak harabe yapıları eski canlılığına kavuşturmak için büyük mücadele veriyor. Ulusal ve uluslararası platformlar tarafından beğeniyle takip edilen Başkan Tiryaki, ‘Her Mahalleye Bir Cami’ projesi ile de vatandaşa eşsiz yapılar bırakıyor. Başkan Tiryaki, Altındağ’da yaptığı çalışmalarla belediyecilik ve hizmet kültür anlayışını üst çıtalara taşıyor.

ÇALIŞMA VAR AMA O DA EĞLENCEYE

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise hizmet bölgelerinde daha çok alkollü eğlence sektörüne yaptırım yapıyor ya da yatırıma teşvik ediyor. İlçelerinde birçok sorun varken, söz konusu iki belediye başkanının eğlence sektörünün daha fazla gelişmesiyle zamanlarını öldürmesi, vatandaşların büyük tepkisini çekiyor. Diğer hizmetlerin göz ardı edilmesi ve mahalle aralarına gürültülü, alkollü mekanların açılması bölge insanlarını göçe zorluyor. Bu yüzden maddi ve manevi ekonomik değer de azalıyor.  

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Başkent Ankara’nın Çankaya, Yenimahalle ve Altındağ ilçelerinde görev yapan üç farklı belediye başkanı görevi devralmalarından bu yana iki farklı hizmet profiliyle çalışmalarını sürdürüyor. Üç belediye başkanından kimisi belediyecilik, hizmet kültürü ve gelecek kaygısıyla çalışırken kimi belediye başkanı ise alkollü eğlence hizmetlerini daha ön planda tutması nedeniyle vatandaşlarına saç baş yolduruyor. Sizin için üç farklı belediye başkanını birbiriyle kıyasladık. Ortaya şu sonuçlar çıktı.

HEM BELEDİYECİLİK YAPIYOR HEM MEDENİYET İNŞA EDİYOR

Altındağ’da yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren, geleneksel toplum kültürünü yaşatma adına birbirinden farklı çalışmalara imza atan AK Partili Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, sadece Altındağlılardan değil bütün Ankaralılardan alkış alıyor. ‘Her Mahalleye Bir Cami’ projesini hayata geçirerek belediyecilik tarihinde bir ilke imza atan Başkan Tiryaki, toplumda temiz ve sağlam bir medeniyet inşası kurmak adına yaptığı çalışmalarla da adeta göz dolduruyor. Uluslararası platformlar tarafından da beğeniyle takip edilen Başkan Tiryaki Osmanlı döneminden kalma harabe yerleri ve Ankara’nın en eski yerleşim noktalarını yeniden restore ettirmesiyle de herkes tarafından takdir ediliyor. Bugün yerli ve yabancı turistlerin vaz geçilmez mekânı haline gelen Hamamönü, Ankara Kalesi ve civarı ile Altınköy, görenleri kendine hayran bırakıyor. Kısa sürede bölgede büyük bir değişimin yaşandığına şahitlik eden vatandaşlar ise belediye çalışmalarına şapka çıkarıyor. Başkan Tiryaki, Altındağ’da yaptığı çalışmalarla belediyecilik ve hizmet kültür anlayışını üst çıtalara taşıyor.

ÇALIŞMA VAR AMA O DA EĞLENCEYE

CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ise Çankaya için daha çok alkollü eğlence sektörüne yatırım yapmayı tercih ediyor. Taşdelen’in bu tercihi Çankayalıların büyük çoğunluğundan tepki alıyor. Taşdelen tarafından diğer çalışmalara pek fazla önem verilmemesi ve Çankaya’nın değerlenmesi için pek fazla projeye imza atılmaması, bölgeyi maddi ve manevi bir değer kaybına uğratıyor. Çankaya’da mülklerin fiyatları geçen yıllara rağmen pek fazla değişkenlik göstermiyor. Bu durum da ister istemez vatandaşın cebine dokunuyor. Eşcinsellerin Çankaya’da mekân arayışı içerisinde bulunması ve bu grupların desteklenmesi de Çankaya ilçesini olumsuz bir şekilde etkiliyor. Geçtiğimiz aylarda Habervaktim’e konuşan AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Ali Güven Çankaya Belediyesi’nin yürüttüğü yanlış politikaları eleştirmiş, Çankaya’nın diğer ilçelere göre sürekli değer kaybettiğini ve insanların bu durumdan rahatsız olduğunu belirtmişti.
GÜRÜLTÜLÜ EĞLENCE İLLALLAH ETTİRİYOR
CHP’li Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın da Yenimahalle sınırları içerisinde eğlence sektörüne yaptırım yapmayı tercih etmesi büyük sıkıntılara neden oluyor. Örneğin Yenimahalle'deki "Öküz" adlı meyhanenin varlığını hala koruması, meyhanede gece geç saatlere kadar çevreye yüksek ses yayılması civarda oturanları oldukça rahatsız ediyor.  Tümüyle ailenin yaşadığı mahallelere gürültülü ve alkollü eğlence yerlerinin açılması bölgede oturan vatandaşları başka yere taşınmayı düşündürüyor. Meyhanelerin olmasından dolayı rahatsız olan bölge sakinleri, “Mahalle arasında bar mı olur? Bu gürültüde insan mı yaşar?" şeklinde sitem ederek bu tip yerlerin açılmasına izin veren Yenimahalle Belediyesi yetkililerine ateş püskürüyor.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.