Kimsesiz Çocuklara Büyük Destek

Kimsesiz Çocuklara Büyük Destek

Büyükşehir Meclisince alınan kararla çocuk koruma evlerinde kalan kimsesiz ilkokul öğrencilerine aylık 150, ortaokul öğrencilerine 170, lise öğrencilerine ise 190 TL verilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca aylık 60 TL’lik Ankarakart da verilecek.

 

 

HAKAN ŞAHİN/ HABERVAKTİM

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısını gerçekleştirdi. Meclis toplantısında daha çok sosyal yardım konuları üzerine kararlar alındı. Zabıta ekipleri tarafından el konulan işporta mallarının yoksullara dağıtılmasına karar verildi. Çocuk koruma evlerinde kalan kimsesiz çocuklara nakdi yardım yapılması karara bağlanırken bu çocuklardan okula gidenlere paso ücretlerinin verilmesini içeren öneri de oybirliği ile kabul edildi.

KİMSESİZ ÇOCUKLARA YARDIM

Meclis toplantısında, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çocuk koruma evlerinde kalan kimsesiz çocuklara yaptığı nakdi yardımın miktarı ve bu çocuklara toplu taşıma kartı verilmesi yönündeki Başkanlık yazısı da kabul edildi. Çocuk koruma evlerinde kalan kimsesiz çocuklardan ilkokul öğrencilerine aylık 150 TL, ortaokul öğrencilerine 170 TL, lise öğrencilerine aylık 190 TL verilmesi kararlaştırıldı. Bununla birlikte okula giden her öğrenciye aylık 60 TL’lik Ankarakart ve paso ücretlerinin verilmesini içeren Başkanlık yazısı da oybirliğiyle kabul edildi.

İŞPORTA MALLARI YOKSULA DAĞITILACAK

Meclis’e sunulan Başkanlık yazısında, 2004 yılından bugüne kadar kaçak kömürle yapılan mücadelede, emanete alınan kömürlerin büyük kısmının iklim şartlarından dolayı özelliğini kaybettiği belirtildi. Bu kömürlerden yanıcı özelliğini kaybetmeyenlerin BELKO’ya teslim edilerek muhtaçlara dağıtılması talep edildi. Yazıda, emanete alınan sahipsiz simit camekanlarının Halk Ekmek’e, sahipsiz işporta ve seyyar mallarının da Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na devredilerek, muhtaç ve yoksullara dağıtılması istendi. Başkanlık yazısı, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.