Kınalı kuzular uğurlanıyor

Kınalı kuzular uğurlanıyor

Vatani görevlerini yerine getirmeye hazırlanan 98/1 tertip ve 370 KD asker adayları için Başkent'in çeşitli noktalarında uğurlama törenleri düzenlendi. Koç yiğitler, elleri kınalanarak peygamber ocağına yolcu edildi.

Vatani görevlerini yerine getirmeye hazırlanan 98/1 tertip asker adayları, 370. Kısa Dönem ve Yedek Subay adayları için Başkent'tin çeşitli noktalarında dualarla uğurlama törenleri düzenlendi. Kınalı kuzular için düzenlenen törenlerde duygusal anlar yaşandı. İlk kez askere gidecek Mehmetçikler için sık sık "En büyük asker bizim asker" sloganları atıldı.  

ELLERİ KINALANDI

img_8854.jpg

Asker uğurlama töreninin yapıldığı noktalardan bir tanesi de Çubuk'a bağlı Dumlupınar Mahallesi idi. Mahalleden askere gidecek kınalı kuzular için düzenlenen uğurlama törenine asker adaylarının arkadaşları, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin yapıldığı salon al bayraklarla donatıldı. Asker adayları, peygamber ocağına elleri kınalanarak yürekleri vatan sevdasıyla dolu bir şekilde gitmeye hazırlandı. Kına yakma töreninde asker adaylarının aileleri göz yaşlarına hakim olmadı. 

TEKBİRLER GETİRİLDİ

Kınaların yakılması ile arkadaşları tarafından omuzlara alınan asker adayları, "En büyük asker bizim asker", "Şehitler ölmez vatan bölünmez"  sloganlarıyla uğurlama töreni devam etti.  Törende tekbirlerde getirildi. Törene katılanlar, vatani görevlerini yerine getirmek için gidecek asker adaylarına, hep birlikte ellerini açarak dua etti. Daha sonra asker türküleri ve mehter marşlarıyla bir süre eğlenen asker adayları hatıra fotoğrafları da çektirdi. Asker adaylarına içi giyecek dolu malzemeler de hediye edildi. 

HAİNLİKLERE İZİN VERMEYECEĞİZ

Burdur'a piyade olarak gideceğini kaydeden 98/1 tertip asker adayı Oğuzhan Alıcı, "Peygamber ocağına gideceğimiz için çok heyecanlıyız. Vatani görevimizi yapmak için can atıyoruz. Bugün gerek Afrin’de gerekse de ülke sınırları içerisinde devletimize, milletimize, vatanımıza ve bayrağımıza karşı yapılan tüm hain girişimleri bozmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Acemi birliğimi tamamladıktan sonra Afrin'e gitmek isterim. Orada düşmana karşı savaşmak için her gün dua ediyorum" dedi. Alıcı, bugün birliğine teslim olacağını da kaydetti. 

GÜLE OYNAYA GİDİP GURURLA DÖNECEĞİZ

Acemi birliğini İstanbul'da yapacağını belirten 370 KD Alparslan Karagöl ise şunları söyledi: "Askerlik bayrağa, vatana ve millete sevgidir; sevgilerin en kutsalıdır. Vatani görevlerimizi yapmak için peygamber ocağına güle oynaya giderek gururla döneceğiz. Biz kahraman Türk ordumuzun emrindeyiz. Düşmana aman vermemek için her zaman göreve hazırız." 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.