KIRIKKALE, BAŞKENT’E TAŞINDI

KIRIKKALE, BAŞKENT’E TAŞINDI

AKM’de Pazar gününe kadar devam edecek Kırıkkale Tanıtım Günleri, Başkentlilerden büyük ilgi görüyor. Etkinlikte ön plana Kırıkkale’nin eşsiz tatları çıkıyor.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirilen Kırıkkale Tanıtım Günleri büyük ilgi görüyor. Kırıkkale tarihinde ilk kez gerçekleştirilen tanıtım günleri AKM’de yoğun katılımla önceki gün açıldı. Siyasilerden bürokratlara, işadamlarından, Kırıkkalelilere kadar binlerce kişinin dolaştığı etkinlik alanında Kırıkkale’nin yöresel ve kültürel ürünleri ön plana çıkıyor. Küçük ama şirin kentin yöresel enfes yemeklerine ise ziyaretçiler adeta akın ediyor. 
GENİŞ KATILIM OLDU
Pazar gününe kadar Başkentlilere ve Kırıkkalelilere ev sahipliği yapacak Kırıkkale günleri kendine özgü kültürüyle göz doldurmaya devam ediyor. Kırıkkale Tanıtım Günlerine siyaset, bürokrat ve iş dünyasının önemli isimleri adeta akın etti. Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Ak Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Türk Metal Sendikası Başkanı Pevrul Kavlak, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Televizyon Sunucusu İkbal Gürpınar’ın yanı sıra Kırıkkaleli iş adamları ve bürokratlar, STK temsilcileri ve Ankara’da yaşayan Kırıkkaleliler katıldı.
GÜZEL YERLERE GETİRECEĞİZ
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı aslen Kırıkkaleli olan Selçuk Özdağ “Türklerin 24 boyu var bu 24 boyun 19’u Kırıkkale’de Türkler bu bölgede. Kırıkkale yeni bir şehir ama tarihi ve kültürü kadim. Kadim tarihinden öncesi bilinmeyen demektir. Kırıkkale, kültürü ile yaşamış şehrimizdir. Kırıkkale bir yandan bozlaklarıyla bir yandan oyun havalarıyla, musikisiyle halaylarıyla, davuluyla, zurnasıyla kendisinden bahsettiren şehir. Milletler kültürleriyle yaşarlar. Kültür geçmişten bugüne biriktirdiğimiz her şeydir. Yemeğimizdir, mutfağımızdır, kıyafetimizdir, töremizdir her şeyimizdir. Kırıkkale Hacı Taşan’ın memleketi, Muharrem Ertaş’ın, Neşet Ertaş’ın, Çekiç Ali’nin memleketidir. Sanatta, sanayide her şeyde Kırıkkale vardır. Burası Bozkırın toprağı doğru ama aynı zamanda vatanın kalbinin attığı yer. Bayrak diyenlerin, Allah diyenlerin, peygamber diyenlerin vatan için canını verenlerin diyarı burası” dedi.
ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise “Türkiye’de Kırıkkale gibi başka hiçbir ilin örneği yoktur. Kırıkkale varlık sebebi Makine Kimya’dır. İlçeleri oldukça eski yerleşim yerleridir. Keskin, Balışeyh, Sulakyurt, Çelebi bunların hepsi eski Oğuzlar’ın yerleşim yerleridir. Ama şehrimizin olduğu yer bir yerleşim yeri değildir. Köyden gelenlerle Anadolu’nun değişik bölgelerinde gelip oluşturduğu bir şehirdir. Esasında Kırıkkale karma bir Anadolu şehridir bunu kültürümüzde görebiliriz. Bizim insanımız oldukça vatanperver devletine bağlı millettir. Bu tanıtım günleri inşallah Kırıkkale için hayırlı olur” diye konuştu.
KIRIKKALE TARİHİNDE BİR İLK
Kırıkkaleliler Vakfı Başkanı Aytekin Araç da “Kırıkkale tarihinde bir ilki gerçekleştirip Kırıkkale tanıtım günlerini yapıyoruz. Amacımız kültürümüzü sanatımızı herkese gösterebilmek. Bugün burada bizi yalnız bırakmayan tüm hemşerilerime sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. Kırıkkale Dernekler Federasyonu Başkanı Cemal Sertkaya’da şöyle konuştu: “Bize bu güzel günde desteklerini esirgemeyen tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Böyle bir ilki bizim öncülüğümüzde gerçekleştirmek gurur verici. Bu tanıtım günleri inşallah Kırıkkale’miz için hayırlı olur.”
YEMEKLERE AYRI BİR İLGİ
Öz Osmanlı Sorfası’nın işletmecisi Bayram Uçar da “Kırıkkale tarihinde bu tanıtım günleri bir ilk olduğu için insanlar şehrimizi merak ediyor. İnsanlarımız buraya gelmişken farklı tatlardan muhakkak yemek istiyor. Onun için de ziyaretçilerin yemek bölümlerine ayrı bir ilgisi var” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.