Kırşehirli çiftçi dünya lideri oldu; her yerden talep yağıyor!

Kırşehirli çiftçi dünya lideri oldu; her yerden talep yağıyor!

Kırşehirli perga üreticisi, yıldan yıla büyüyen talep sonucu üretimi artırdı! Artık Avrupa'ya perga satışı yapan Kırşehirli üretici Bahri Dinçer bugün dünyanın en büyük perga üreticisi olduklarını söylüyor.

Kırşehirli perga üreticisi, yıldan yıla büyüyen talep sonucu üretimi artırdı! Artık Avrupa'ya perga satışı yapan Kırşehirli üretici Bahri Dinçer bugün dünyanın en büyük perga üreticisi olduklarını söylüyor.

Kırşehir'de ürettikleri Perga’yı, dünyada satışa sunuyorlar. Arının çiçeklerden toplamış olduğu polenlerin fermente olması sonucu ortaya çıkan Perga’yı petekten büyük bir özveri ile çıkartıp dünya pazarında satışa sunan Perga üreticisi Bahri Dinçer, “Ürünümüze talep her sene katlanarak devam etti. Bu sezondaki üretimimiz 7 ton oldu” dedi.

adamli.jpg

“DÜNYADA EN ÇOK PERGA ÜRETEN İŞLETMEYİZ”

Kırşehir’de bulunan işletmelerinde arı ürünleri üreten ve perga konusunda iyi olduklarını söyleyerek işletme hakkında bilgi veren Dalakçım Arıcılık sahibi Bahri Dinçer, “Eşimle birlikte tüm arı ürünlerinin üretimi ve tedariki noktasında bir işletmemiz var. Türkiye’de ve dünyada en çok arı ekmeği üreten işletme biziz. Üretim yerimiz Kırşehir’de bulunuyor. 8 senedir arıcılık işi ile uğraşıyoruz. Arı ekmeği dediğimiz bir diğer adıyla Perga, polenin fermente olmuş halidir. Arı, çiçeklerden toplamış olduğu polenleri yavrusu için fermente ederek bu arı ekmeğine dönüştürüyor. Biz arının üretmiş olduğu pergayı petekten büyük bir özveri ile çıkartıyoruz. Bu besin değerleri polenin 10 katına kadar yükselmiş bir ürün tarafından ağ sargısıyla yapılıyor. Bizi arı ekmeği üretimine, Erciyes ve Trakya üniversitesindeki profesör hocalarımız yönlendirdi. Türkiye’de yapılmadığı ve kimsede bilmediği için deneme ve yanılma yoluyla üretimini öğrendik. İnceliklerini zaman içerisinde öğrendik, o şekilde de devam ediyoruz. Türkiye'de de tüm bal evleri bizden poleni tedarik edebiliyor. Toptan almada büyük bir tedarikçiyiz. Hem yaş hem kuru haliyle bunu satabiliyoruz. Hem ham hem işlenmiş ürünlerimiz var” diye konuştu.

ari.jpg

“ARAP VE AVRUPA ÜLKELERİNE GÖNDERİYORUZ”

Türkiye’nin yanı sıra yurt dışı pazarından da oldukça yoğun bir talep olduğunu dile getiren Dinçer, “İlk başladığımızda üretimimiz 100 kiloyu geçmiyordu. Ürünümüze talep her sene katlanarak devam etti. Bu sezondaki üretimimiz 7 ton oldu. Gerçekten çok büyük bir miktar. Sezon olarak satışlarımız devam ediyor. Ürünümüz derin dondurucuda satışa hazır bir şekilde bekliyor. Şu an elimizde yeterince ürün mevcut. Yurt dışına gönderim yapmaya başlayınca daha çok üretim yapmaya başladık. Polen konusunda da iyi bir tedarikçiyiz. Yurt dışına gönderen arkadaşlara yardımcı oluyoruz. Onlara tedarik ediyoruz. Ürünlerimizi Arap ülkelerine ve Avrupa'ya gönderdik. Katar, Kuveyt, Yunanistan, Almanya Arnavutluk ve İtalya’ya gönderimini sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

sss.jpg

“ÜRÜNLERİMİZ 1’İNCİ KALİTE”

Üretmiş oldukları arı ekmeğinin, piyasadaki arı ekmekleri içerisinde en iyisi olduğunu söyleyen Dinçer, “Arı ekmeği, apinarnil ve polen konusunda oldukça iyi bir işletmeyiz. Türkiye’de bu kalitede yapan tek işletmeyiz diyebilirim. Şu anda dünyada Ukrayna ve Romanya arı ekmeği üretiminde iyi bir seviyede. Fakat iddia ediyorum ki bizim üretmiş olduğumuz arı ekmeği piyasadaki, arı ekmekleri içerisinde en iri tanelisi. Bütün arı ürünlerini üretebilen bir firmayız. Arı ekmeği, polen üretiminin yanı sıra arı ürünlerinin de içerisinde bulunduğu diğer ikincil ürünlerimiz mevcut. Bağışıklığı artırmak için ürettiğimiz Propolis çayımız var. Kendi üretimimiz olan arı sütlü kremlerimiz, kolonyalar, sabunlar, ballı şuruplarımız bulunuyor. Balı, kozmetiğin içerisine ekleyebildik. Ürünlerimiz 1’inci kalite ve oldukça temiz” şeklinde konuştu.

Rüveyda Aslıipek / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.