Kırşehirlileri üzen olayda yeni gelişme: Yapımcı firma özür diledi

Kırşehirlileri üzen olayda yeni gelişme: Yapımcı firma özür diledi

Kırşehir'in yerel basınında gündeme gelen haberin ardından, FOX TV'de yayınlanacak Kızıl Goncalar dizisindeki "Ahilik" konusu tartışmaların odağında. Dizinin tanıtım fragmanında Ahilik kültürünün yanlış bir şekilde işlenmesi büyük tepki topladı.

Geçtiğimiz günlerde Kırşehir Haber Türk tarafından yayınlanan haberde, dizinin fragmanında Ahilik kelimesinin gizli bir tarikat olarak işlendiği ve bu durumun Kırşehirli vatandaşları rahatsız ettiği belirtilmişti.

kirsehir.jpg

Haberin ardından siyasilerden, STK'lardan ve Kırşehir'i temsil eden kuruluşlardan gelen tepkiler üzerine dizinin yapımcı firması Gold Yapım geri adım attı.

YAPIMCI ÖZÜR DİLEDİ

Yapılan açıklamada, "Gold Film imzalı Fox'un yeni dizisi Kızıl Goncalar'ın yayınlanan ilk tanıtımında geçen Ahiler kelimesinden dolayı tüm kamuoyundan ve Kırşehir halkından özür dileriz" ifadelerine yer verildi. Dizi fragmanındaki Ahilik kelimesinin kaldırıldığı ve düzeltme yapıldığı belirtilirken, yapımcı firma toplumun temel değerlerine saygı duyacaklarını belirtti.

gold-yapim.jpg

BAŞKANDAN UYARI

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak Ahilik kültürünün önemine dikkat çekti. Başkan Ekicioğlu, yapımcı firma ve senaristlere çağrıda bulundu ve "Ahiler Diyarı Kırşehir'den tüm hemşehrilerim adına gerekli sorumluluk bilinciyle hareket etmelerini talep ediyorum" dedi.

kizil-goncalar.jpg

ORTAK SORUMLULUK

Kırşehir Valiliği de konuyla ilgili bir açıklama yaparak, fragman içeriğindeki Ahilik konusunun toplumun temel değerleriyle bağdaşmadığını belirtti. Yapılan düzeltme sonrasında Ahilik değerlerinin korunmasının, toplumun ortak sorumluluğu olduğu vurgulandı.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.