Kış Geldi Hala Doğalgaz Hattının Bağlanmasını Bekliyoruz”

Kış Geldi Hala Doğalgaz Hattının Bağlanmasını Bekliyoruz”

Müteahhitlerin lüks diyerek insanlara sattığı evlerde adeta bir sefillik yaşanıyor. Mamak Küçük Kayaş Mahallesi’nde dişinden tırnağından arttırarak ev alan onlarca vatandaş müteahhittin iskân alamaması ve alt yapının olmaması nedeniyle elektriğe, doğalgaz

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

  

Mamak Küçük Kayaş Mahallesi 1859 sokak 8 nolu apartmandan daire alan vatandaşlar bin pişman. 37 tane dairenin bulunduğu apartmanın neredeyse yarısında insanlar oturuyor, müteahhittin lüks daire diyerek haziran ayında sattığı dairelerde insanlar doğalgaz olmadan yaşamaya çalışıyor. Elektrik ve suyun şantiye olduğu binaya alt yapı hizmeti de verilmiyor. Başkent Doğalgaz, Başkent Elektrik ve ASKİ defalarca yapılacak demesine rağmen şu ana kadar binanın alt yapı çalışmasını yapmamış.

ALT YAPI SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Kiradan kurtulup bir ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar aldıkları evlerde sefil bir hayat yaşamaktan şikâyetçi. Elektriği ve suyu şantiyeden kullanan ev sahipleri alt yapı olmadığı için doğalgazı kullanamıyor. 4 aydır sabreden ve müteahhit bugün-yarın yapılacak şeklindeki söylemlerinden bıkan vatandaşlar artık yetkililerin görevlerini yapmasını istiyor. Başkent Doğalgaz, Başkent Elektrik ve ASKİ’nin alt yapı çalışmalarına biran önce başlamasını isteyen bina sakinleri dertlerinin bir an önce çözüm bulmasını istiyor.

LÜKS EVLERDE SEFALET ÇEKİYORUZ

Büyük umutlarla ev aldıklarını söyleyen bir bina sakini, “Müteahhit bize Ramazan Bayramı’ndan önce taşınabileceğimizi ve hiçbir eksiğin olmadığını söyledi. Taşındıktan sonra binanın iskânının ve alt yapısının olmadığını anladık. Defalarca müteahhitte durumu arz ettik o bize Başkent Doğalgaz, Başkent Elektrik ve ASKİ’nin alt yapı çalışmalarını yapmadığını ama en kısa sürede halledileceğini söyledi. Yaklaşık 4 ay oldu ve biz lüks diye aldığımız evlerde sefalet çekiyoruz. Dişimizden tırnağımızdan arttırdığımız paralarla aldığımız evlerde düzensiz bir hayat sürüyoruz” ifadelerini kullandı.

KİRADAKİ YAŞANTIMIZI MUMLA ARIYORUZ

Kiradan kurtulmak için ev aldıklarını söyleyen yaşlı bir teyze, “Kış geldi ama hala ne doğalgaz nede elektrik aboneliğine başvuru yapabildik. Elektriği yine şantiyeden kullanabiliyoruz ama doğalgaz olmadığı için ne yemek yapabiliyoruz, ne banyo yapabiliyoruz nede ısına biliyoruz. 4 aydır doğru düzgün yaşayamıyoruz, büyük ümitlerle aldığımız evler sefil bir hayat yaşamamıza neden oldu. Kiradan kurtulduk diye sevinirken kiradaki yaşantımızı mumla arar duruma geldik. Yetkililerin biran önce bu durumu düzeltmelerini ve işlemleri hızlandırmalarını istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.