Kız kardeşine mesaj atan kişiyi ve kardeşini vurdu

Kız kardeşine mesaj atan kişiyi ve kardeşini vurdu

Erzurum’da, kız kardeşine mesaj gönderdiği ve rahatsız ettiği iddiası üzerine İlhami Akın komşuları Soner Yurdigül ve kardeşi Serdar Yurdigül’ü tabanca ile vurdu. Kardeşlerden Soner Yurdigül yaşamını yitirirken. Serdar Yurdigül ağır yaralı.

Palandöken ilçesinde, 21 Nisan 2022 günü İlhami Akın, mahalle komşuları Soner ve Serdar Yurdigül'ü, kavga sonrası babası Sedat Akın'a ait ruhsatsız tabancayla vurdu. Soner Yurdigül hayatını kaybederken, kardeşi ise ağır yaralandı. Serdar Yurdigül, uzun süre tedavi gördükten sonra taburcu edildi. Olayın ardından İlhami Akın ve babası Sedat Akın tutuklandı. Yürütülen soruşturmanın ardından İlhami Akın hakkında 'Nitelikli kasten öldürmek', babası Sedat Akın hakkında ise 'Azmettirmek' suçlarından dava açıldı.

erzurumcinayethaberici.jpg

Baba ve oğlunun Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına başlandı. Sanıkların Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi'nden, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı duruşmada, sanık ve müşteki yakınlarıyla avukatları yer aldı. Oğlunu cinayete azmettirmekle suçlanan Sedat Akın, ifadesinde kendisine iftira atıldığını öne sürerek şöyle konuştu:

"Ben Maktul Soner'i benim evimin alt katında oturması sebebiyle tanırım. Benim kızıma rahatsız edecek bir mesaj atmış, duygusal olarak ondan hoşlanıyormuş. Ben o dönemde İstanbul'daydım. Bir gün baktığımda evimin camına taşlar geldi. Mektubu gördüm, kızıma, "Sen benimle olmazsan seni kaçırırım, öldürürüm" şeklinde bir yazı yazmış. Bunların hepsi mesajlarla mektuplarla sabittir. Ben onlara 'İki oğlunu da öldüreceğim' diye bir şey demedim."

Mahkeme heyeti, adli tıp kurumundan gelece kati rapor ve eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteleyerek sanık baba ve oğlunun tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.