Kızılay PTT şubesine gelen 183’üncü müşteriye pul koleksiyonu hediye edildi

Kızılay PTT şubesine gelen 183’üncü müşteriye pul koleksiyonu hediye edildi

Kızılay PTT şubesinde 183’üncü müşteriye filatelik pul hediye edildi. Pul koleksiyonunu 183’üncü müşteri Cezmi Çevik'e takdim eden PTT Ankara Başmüdürü Mehmet Ata, "Bugün burada hediye etmiş olduğumuz pullar Türkiye'nin 100’üncü yılı için basıldı" dedi.

PTT A.Ş.’nin 183’üncü Kuruluş Yıldönümünü nedeniyle Kızılay PTT şubesinde 183 sıra numarası ile hizmet alan müşteriye filatelik pul hediye edildi. Pul koleksiyonunu 183’üncü müşteri Cezmi Çevik'e takdim eden PTT Ankara Başmüdürü Mehmet Ata, "Bugün burada hediye etmiş olduğumuz bu pullar Türkiye'nin 100’üncü yılı için basıldı" dedi.

pulhaberici.jpg

“TÜRKİYE'NİN 100’ÜNCÜ YILI İÇİN BASILDI”

PTT Ankara Başmüdürü Mehmet Ata, “Bugün burada hediye etmiş olduğumuz bu pullar Türkiye'nin 100’üncü yılı için basıldı. İleriki yıllarda çok kıymetli olacak. Pullar miras bırakılacak bir ürün. Sizlerde kıymet gösterirseniz çok mutlu olurum. 23 Ekim 1840 tarihinde Posta Nezareti olarak Osmanlı Devleti içerisinde iletişim ve haberleşmeyi sağlamak üzere kurulan PTT günümüzde posta, kargo, lojistik ve e-ticaret gibi birçok sektörde vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. PTT, asra yaklaşan tecrübesini yenilikçi bir hizmet anlayışı ile birleştirerek, hizmet sunduğu alanlarda Türkiye Yüzyılı vizyonu ile bir dünya markası olma hedefine emin adımlarla ilerliyor. Kendini sürekli olarak yenileyerek, yenilikçi projeler ile geçmiş ile günümüz arasında büyük bir fark ortaya koydu” ifadelerini kullandı.

habericipul2.jpg

20 YIL ÖNCEKİ MEKTUPLAR SAHİPLERİNE DÖNECEK

PTT'nin kuruluşunun üzeninden 183 yıl geçtiğini dile getiren Ata, "Ülkemizin kuruluşunun 100’üncü yılı içerisindeyiz. 20 yıl önce mektup gönderen kişilerin mektuplarını 29 Ekim'de kendilerine teslim edeceğiz. Yazdıkları adrese mektupları gidecek. Biz bundan mutluluk duyuyoruz. 40 bine yakın mektubu tasnif ettik. Yazılan mektuplar Ankara, İstanbul, Manisa ve 81 ile gidecek. Kendi elimle Ardahan'ın mektuplarını ayırdım. Ardahan tüm Türkiye'ye mektup yazmış. Bu pulun yanlış basılması milyonluk ediyor. O kadar kıymetli bir pul koleksiyonu" diye konuştu.

habericiipul3.jpg

“ÖLÜNCEYE KADAR SAKLAYACAĞIM”

183’üncü müşteri Cezmi Çevik ise, PTT Ankara Başmüdürü Mehmet Ata'ya teşekkürlerini dile getirerek, "Bugün burada bu şahane pul koleksiyonunu aldığım için çok mutluyum. Bu benim açımdan eşsiz bir olay. Filatelik pul koleksiyonunu ölünceye kadar saklayacağım" şeklinde konuştu.

Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.