Kızılay’da göreve başlayan atlı polislere büyük ilgi

Kızılay’da göreve başlayan atlı polislere büyük ilgi

Kızılay meydanında göreve çıkan atlı polisler, vatandaşlar tarafından yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğünün güvenlik konseptine getirdiği yenilik kapsamında vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde asayişi atlı polisler sağlayacak. Cumhuriyetin ilk yıllarında atlı kolluk güçleri sahada aktif olarak kullanılıyordu. Ancak gerek motorlu taşıtların yaygınlaşması gerekse ekonomik nedenlerle vazgeçilen uygulamaya tekrar geri dönüldü. Ankara Emniyet Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği bünyesinde eğitimi tamamlanan atlı polisler Kızılay’da meydana çıktı. Avrupa, ABD ve Kanada’da toplumsal olaylara müdahale ederken görmeye alışık olduğumuz atlı polisler artık Ankara için de sıradan bir hale gelecek.

POLİSİN GÜLEN YÜZÜ OLDULAR

Atlı polislerin kuruluş amacını toplumsal olaylara müdahale ve caydırıcılık esas teşkil ediyor. Motorlu taşıtların girmesinin mümkün olmadığı yerlerde Atlı Polisler huzuru koruyor. Kızılay meydanına çıkan Atlı Polisler vatandaşların meraklı gözleriyle karşılaştı. 
Ankara Atlı Polis Grup Amiri Başkomiser Mahmut Kılınç görevlerini şöyle özetliyor, “Kuruluş amacımız toplumsal olaylara müdahale ve caydırıcılık. Polisin gülen yüzü, halkla ilişkiler görevini de görüyoruz. En öfkeli seyirci veya eylemci atlı polisleri görünce yatışıyor. Çocuklar gelip fotoğraf çektiriyorlar. Bir nevi sosyal sorumluluk görevini de yürütüyoruz”

ATLI POLİSLERLE ÖZÇEKİM

Ankara’nın en kalabalık bölgesi olan Kızılay meydanında şimdilik 4 tane atlı polis var. Sayılarının gün geçtikçe işlevsel olup olmayacağına bağlı olarak artacağı düşünülüyor. Yoğun bir kalabalık ile çevrelenen atlı polisler vatandaşlardan aşırı bir ilgi görüyor. Kimileri atları sevmeye çalışırken kimileri de telefonuyla özçekim yapıyor. Özellikle çocukların tebessümüne mazhar olan atlı polisler de gördükleri ilgiden memnunlar. 
Vatandaşlardan Barış Bahadır atları çok sevdiğini dile getirirken, “İşe giderken atlı polisleri gördüm, devriye atıyorlardı. Yaklaşıp atları sevdim uygulamadan memnunum, güvenliğimiz için çok iyi olmuş. Atlı polislerin caydırıcı olacağını düşünüyorum, umarım daha da yaygınlaşır” diye konuştu.
 

Cihan ÖZKAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.