Kızılay'da Ünlü Nöbeti

Kızılay'da Ünlü Nöbeti

Kızılay Meydanı'nda 15 Temmuz'dan beri toplanan vatandaşlar, FETÖ darbe girişimine karşı tepkilerini sürdürüyor. Vatandaşlara ünlü sanatçılar da eşlik etti.Mustafa Ceceli, Alişan, Davut Güloğlu, Ece Erken gibi birçok sanatçı katıldı.

 

FEYZULLAH DOĞRU/ HABERVAKTİM-

 

Kızılay Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı tepkilerini sürdürüyor. Destek için ise çok sayıda ünlü düzeyinde de katılım sağlanıyor.

TÜRK MİLLETİ DARBE YAPTI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, meydanda demokrasi nöbeti için toplanan vatandaşlara hitap etti. Ordu içine sızmış, asker kıyafeti giymiş FETÖ mensuplarının 15 Temmuz akşamı ülkeye, demokrasiye, millete darbe yapmak istediğini hatırlatan Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanımızın, liderimizin, bu kutlu yolculukta birlikte yürüdüğümüz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu ve hükümetimizin dirayetli duruşu ama en önemlisi tankın karşısına geçip göğsünü siper eden, tankın altına yatan, uzanan hatta bu uğurda şehit olan milletimizin feraseti, cesareti sayesinde o darbeye Türk milleti darbe yapmıştır çok şükür." dedi.

BU ÜLKE ÇOK BADİRELERDEN GEÇTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ise konuşma alanına, merhum Aydın Menderes'in eşi Ümran Menderes ile çıktı. Soylu, "Allah milletimizden razı olsun. Eğer bugün demokrasi işliyorsa, eğer bugün TBMM açık ve işliyorsa, eğer bugün Cumhurbaşkanlığı makamı işliyorsa, eğer bugün Türkiye yarınına yeniden umutla bakabilmeyi sağlıyorsa onu sağlayan, hiçbir şey düşünmeden bu ülkenin yarını için bedenini tankın altına atan bu yiğit insanlardır, başka hiçbir şey değil." ifadelerini kullandı. Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti'li bazı milletvekilleri ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de birer konuşma yaparak, vatandaşların demokrasi nöbetine destek verdi.

SANATÇILAR DA MEYDANDAYDI

Sanatçılar Alişan, Mustafa Ceceli, Emre Altuğ, Nihat Doğan, Davut Güloğlu, Berdan Mardini, Kutsi, Dilber Ay, Ece Erken ile radyocu "Afrikalı Ali', "Gezegen Mehmet", spor camiasından teknik direktörler Yılmaz Vural, Tugay Kerimoğlu ve Alpay Özalan, TRT Spor program sunucusu Ersin Düzen gibi isimler de destek için Kızılay Meydanı'na geldi. Meydandaki halka hitaben, yeni evlenen gelin ve damat ile bazı vatandaşlar da konuşma yaptı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.