Kızılcahamam'da Kur'an Ziyafeti

Kızılcahamam'da Kur'an Ziyafeti

Kızılcahamam Kültür Sanat ve Su Festivali etkinliği, ilçe stadında gerçekleştirildi. Festivalde konuşma yapan Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, "Ülkemizin içinde bulunduğu durum sebebiyle şenlik havasında kutlama yapmamız yakışmazdı. Ortak ak

MURAT BÖLÜK-HABERVAKTİM

Kızılcahamam Belediyesi'nin düzenlediği 'Kızılcahamam Kültür Sanat ve Su Festivali' gerçekleşti. İlçe stadında düzenlenen festivale Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti Kızılcahamam İlçe Başkanı Sefa Yıldırım ve çok sayıda davetli katıldı. Festival'de ülkemizin birbirinden değerli hafızları Kur-an-ı Kerim tilaveti yaptı.
ŞEHİTLERE HEDİYE EDİLDİ
Kızılcahamam Belediye Başkanı Güney yaptığı konuşmasında “Muhteşem Kur’an Tilavetini geleneksel hale geldiğini vurgulayarak burada okunacak olan Kur’an’ı Kerim tilavetlerinin ülkemizde yaşanan terör olaylarında şehit düşen kahramanlarımızın ruhlarına gitmesi temennisinde bulunarak programımıza katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim” dedi.
VATANDAŞ MEMNUN KALDI
Programdan memnuniyetlerini dile getiren Menderes Acar isimli vatandaş,” Başkanımız dini programlara önem veriyor bizde bundan son derece gurur duruyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu şu günlerde şenliğin ertelenme kararı yerinde bir davranış oldu. Analar ağlarken burada şenlik yapılması uygun değildi” diye konuştu.
HEM RUHUMUZUN HEM DE KULAĞIMIZIN PASI SİLİNDİ
Programa ailesiyle katılan Kadriye ve Huzeyfe çifti ise, “Kızılcahamam Belediyesi’nin böyle bir program hazırlaması çok güzel. Bir Kızılcahamlı olarak onur verici. Bu beldelere Kur’an ziyafetini organize eden başkanımıza ve Ali Yeşil’e teşekkür ederiz. Allah kendilerinden razı olsun. Hem ruhumuzun hem de kulağımızın pası silindi” diye konuştu.
DÜNYACA ÜNLÜ HAFIZLAR KUR’AN-I KERİM OKUDU
Kur’an tilavetinde hafızlardan; Hafız Ali Tel-Ahmet Hamdi Akseki Camii-Ankara, Hafız Mehmet Bilir-Cumhurbaşkanlığı Millet Camii-Ankara, Hafız Ahmet Karali-Hacıbayram Camii-Ankara, Hafız Mansur Sağır-Ahmet Hamdi Akseki Camii-Ankara, Hafız Fuat Karaca-Yenimahalle-Ankara tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.
ÖĞRENCİLERE HEDİYELERİ VERİLDİ
Programda İlçe okullarında LYS’de dereceye giren öğrencilere Belediye Başkanı Muhittin Güney tarafından laptop hediye edildi. Kur’an tilavetinin sponsoru olan İş adamı Ali Yeşil’in oğlu Süreyya Yeşil’e programa katkılarından dolayı lçe Müftüsü Sinan Kazancı tarafından plaket takdim edilirken, Belediye Başkanımız Muhittin Güney ise ilçenin simgesi haline gelen Bazlama ekmeğinin tanıtımına katkı sağlayan Gülsüm Yenice’ye de plaket takdim etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.