Koç’un başı dertte: 19 Ocak’tan sonra makineler durabilir

Koç’un başı dertte: 19 Ocak’tan sonra makineler durabilir

Koç Holding’de kriz büyüyerek devam ediyor. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Birleşik Metal İş Sendikası Genel Sekreteri Ali Çeltek, “19 Ocak’a kadar anlaşma sağlanamazsa greve çıkıyoruz. 155 bin kişiyiz. Son yılların en büyük grevi olacak” dedi.

Koç Grubu ile sendikalar arasında 28 Eylül’de başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri olumsuz sonuçlandı. Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ve Türk Metal Sendikası toplu iş sözleşmesi müzakerelerinde sendikanın grev kararı aldığını bildirdi.

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Birleşik Metal İş Sendikası Genel Sekreteri Ali Çeltek, yapılan görüşmelerin henüz sonuca bağlanmadığını aktardı.

koc3.jpg

Birleşik Metal İş Sendikası olarak anlaşma yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Çeltek, anlaşma sağlanamaması durumunda grev uygulama kararı alacaklarını ifade etti.

koc2.jpg

VERİLEN ORAN YETERSİZ

19 Ocak tarihine kadar anlaşma sağlanamaması halinde 10 fabrikada grev uygulama kararı aldıklarını belirten Çeltek şöyle konuştu:

’’Türk Metal Sendikası sadece grev kararı aldı. Birleşik Metal İş Sendikası olarak biz grev uygulama kararı aldık. İkisi arasında çok büyük fark var. Grev uygulama kararını açıklamamızla birlikte MESS yönetimi bizi çağırdı ve teklifini yüzde 60’tan yüzde 73’e çıkardığını iletti. Biz de gerekçelerini ortaya koyarak bu teklifin kabul edilemeyeceğini söyledik. Taleplerimiz ücret zamlarında yüzde 140.50, sosyal yardımlarda ise yüzde 450 yönünde”

koc.jpg

“HAKKIMIZI İSTİYORUZ”

Birleşik Metal İş Sendikasının amacının anlaşma sağlamak olduğunu belirten Çeltek, görüşmeye her zaman açık olduklarını ekledi. Geçtiğimiz senelerde yaşanan pandemi döneminde metal işçilerinin çalışmalarına dikkat çeken Ali Çeltek, ‘’Bir pandemi süreci yaşadık. Burada çarklar dönsün diye metal işçileri gecesini gündüzüne kattı. Fabrikaları çalıştırarak ülkeye artı değer kattık. Bugün sadece bunların karşılığını istiyoruz. Taleplerimiz yüksek görünmekle beraber hayatın doğal akışına bakıldığında son derece hakkaniyetli ve doğru rakamlardır” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Mert Çebişci

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.