Konuklarını bekliyor

Konuklarını bekliyor

Balgat Ziyabey Caddesi'ndeki ‘MG Kitap Kahve’ yeni misafirlerini bekliyor.

Balgat Ziyabey Caddesi' ‘MG Kitap Kahve’ yeni misafirlerini bekliyor. Milli Gazete binasında Kitap ve kahve severleri bir araya getiren bu mekânı başındaki kişi Kenan Özüdoğru, “Günün sonunda ciromuz değil misafir ettiğimiz kişi bizim için önemlidir ” diyerek tanımlıyor. Ayrıca askıda tost, çay uygulaması ile de bahşişlerden elde edilen gelir ile ihtiyacı olanlara ücretsiz tost ve çay ikram ediliyor. 

EKSİKLİK GÖRÜYORDUK

dsc_1005.jpg

Özüdoğru burasının akıllarındaki böyle mekânların eksikliğinden kaynaklı bir düşünceden ortaya çıktığını belirterek, “ Gençlere yönelik bir eksiklik düşündük hem kitap hem kahve, çay ihtiyaçlarını uygun şekilde karşılayabilecekleri bir şey istedik. Öğrenci arkadaşlarımız başka yerde yüksek fiyatlar ödemektense burada cüzi miktarla hem yiyecek içecek ihtiyaçlarını hem de buradaki kitaplardan faydalanabilsinler istedik. Ayrıca askıda tost çay uygulamamız var. Hesap geldiğinde bahşiş bırakmak isterseniz biz o bahşişleri tutarında ne kadar çaya ve tosta karşılık geliyorsa ihtiyacı olan bir arkadaş buraya geldiğinde buradan ücretsiz alabilecek” şeklinde konuştu. 

YAZAR OKUYUCU BİR ARADA 

dsc_1006.jpg

Yazar ve okuyucuların samimi bir şekilde bir ortamda bulaşacağını ve uzun uzun sohbet edebileceklerini söyleyen Özüdoğru, “ Kitap söyleşileri olacak. Gel öğret kampanyası düşünüyoruz uzmanlaştığınız bir konuda burada öğrenci arkadaşlarımıza eğitim verebileceksiniz. İlerleyen dönemlerde siyasi, tarihi dini gibi konular içerin kitapların söyleşilerini kayıt olabilecek ve yazarları ile tanışabileceksiniz. Dün bir kitabımızın yazarı geldi okuyucuları ile buluştu. Normal 1-2 saat süren görüşmeler burada 3-4 saati geçkin kaldı ve okuyucuları ile sohbetini etti fotoğrafını çektirdi. Ticari bir kaygı gütmüyoruz. Kim olursa olsun burada gelip kitaplardan faydalanmasını istiyoruz. Akşama kadar ne kadar kişi misafir ettik bizim için önemli olan budur” diye konuştu. 

KİTAP TİCARİ ARAÇ DEĞİLDİR

Kitap fiyatlarını en uygun hale getirmeye çalıştıklarını belirten Özüdoğru, “ Burada biz kitapları geliş fiyatına satıyoruz. Kitap ticari bir araç olarak görülmemeli. Zaten kitap okuyan sayımız az bizde en ucuza burada nasıl insanlara bu hizmeti sunarız ve alışkanlığı artırabiliriz diye düşünüyoruz. Şuan burada en pahalı kitabımız 20 lira. Kitap sayımız şuan az gün geçtikçe içeriğimizi artıracağız” dedi. 

ORTAK HAYALİMİZDİ 

MG Kitap Kahve’nin kendisi ve birçok kişinin içerisinde parça parça hayalleri barındırdığını ve belirten Özüdoğru, “ Kıraathane kültürünün gerçek anlamda hayat bulmasını istiyoruz. Eski dönemlerde kıraathanelerde okunan ev olarak dilimizde kullanılırdı. Günümüzde kıraathanelerin bununla hiçbir ilgisi yok. Biz bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Bizim asıl amacımız olanda budur. Yön vermek isteyenlerle yön bulmak isteyenlerin buluşmasını sağlamak istiyoruz. Bu mekân herkesin içerisinde bir parça hayalinin bulunduğu yer. Ortak bir hayaldir” ifadelerine yer verdi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.