Korkmadık, Meydanlara Akın Ettik

Korkmadık, Meydanlara Akın Ettik

FETÖ’cü hain sözde askerlerin 15 Temmuz’da kanlı darbe girişiminde bulunduğu geceyi Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin Habervaktim’e anlattı. “Meydanlara akın ettik” diyen Selçuk Çetin, “Sabaha kadar alanlarda olduk, Korkmadık, çünkü bizler inanmış i

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

15 Temmuz gecesi Esenboğa Havalimanı’na yürüdüklerini ve sabaha kadar bölgede nöbet tuttuklarını belirten Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Meydanlara akın ettik. Sabaha kadar alanlarda olduk. Korkmadık, çünkü bizler inanmış insanlarız. Bir an bile tereddüt etmeden ‘Bu kutlu davada Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin yanındayız’ dedik” dedi.

İSTER İSTEMEZ BİR TEDİRGİNLİK OLUŞTU

Ankara semalarında F-16 sesleri duyduğunuzda ilk olarak neler hissettiniz?

Arkadaşlarımızla birlikte voleybol oynarken bir mesaj geldi. Mesajda askeri hareketliliğin olduğunu ve Ankara semalarında F-16’ların alçak uçuş yaptığı belirtiliyordu. Bir sıkıntı olduğunu anladık hemen maçı yarıda bırakıp arkadaşlarıma ‘Herkes eve gitsin hazırlık yapsın ve gelsin. Durum ciddi’ diye talimat verdim. Havadaki hareketlilik ve haber kanallarından takip ettiklerimiz, ister istemez bir tedirginlik oluşturdu. ‘Ülkeye yazık edecekler’ diyerek yaşanacak olanlar için üzüldüm.

BUNUN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

Darbe olduğunu öğrenince ailenizle görüştünüz mü, aile bireyleri ile neler konuştunuz?

Bir an bile tereddüt etmeden bulunduğumuz yerden ayrılıp eve gidip hazırlık yaparak çocuklara ‘Merak etmeyin, güçlü bir hükümetimiz var, bunun üstesinden geleceğiz’ dedim. Yedek kıyafetlerimin olduğu ufak bir çanta hazırlatıp hemen AK Parti İlçe Teşkilatımıza geldim. Bir taraftan da telefon trafiği yapıp tüm ekibimizi topladık, hep birlikte olup biteni takip edip anlamaya çalıştık.

BİR AN BİLE TEREDDÜT ETMEDİK

15 Temmuz gecesi sizin için nasıl geçti?

Önce teşkilat başkanlığımızda toplandık, orada televizyondan Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Halkımızı sokaklara davet ediyoruz’ çağrısı ile birlikte hemşerilerimizi sokaklara çağırdık. Bir taraftan da Fen İşleri Müdürlüğümüzdeki iş makinelerimizi, kamyonlarımızı, TIR’larımızı protokol yolunun kritik noktalarına konuşlandırdık. İlçenin her bir sokağını, caddesini gezdik. Ara ara belediye binamıza uğrayıp televizyonlardan gelişmeleri takip ettik. Hemşerilerimizle birlikte Havalimanına yürüdük. Meydanlara akın ettik. Sabaha kadar alanlarda olduk. Korkmadık, çünkü bizler inanmış insanlarız. Bir an bile tereddüt etmeden ‘Bu kutlu davada Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin yanındayız’ dedik.

DARBECİLERE GEREKEN CEVAP VERİLMİŞTİR

1980 darbesi ve diğer darbeler ile karşılaştırdığınız zaman, 15 Temmuz darbe girişiminin diğerlerinden farkı nedir?

Bu darbenin en önemli farkı adına cemaat denen Fethullahçı Terör Örgütü’nün ülkeyi kaosa sürükleyecek, halkı birbirine düşürecek, milletin iradesine gasp edecek, seçilmiş hükümeti devirmek isteyecek, milletin vergileri ile alınmış olan silahları halka doğrultarak kanlı bir darbe girişiminin baş aktörü olmasıdır. 1980 darbesinde bu tür şeyler olmadı. O dönem bizler lise çağında gençlerdik. Sağ sol çatışmaları vardı, aynı silahla hem sağdan hem soldan insanlar vuruluyordu. Anarşi ortamı oluşturularak darbeye zemin hazırlamışlardı. Bunları gerekçe göstererek darbe yapmışlardı. Ama TBMM’ye, Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa, MİT’e, Emniyete, halkın üzerine bomba atmak, ateş açmak diye bir şey yoktu. 15 Temmuz’a baktığımızda ise vatan hainlerinin, cuntacıların, gözü dönmüş darbecilerin, askerimizin şerefli üniformasına bürünmüş teröristlerin gözü dönmüşlüğünü görüyoruz. İkinci bir fark ise ülkede darbeyi gerektirecek hiçbir gelişme yok iken böyle bir çılgınlığa kalkışıp, insanların üzerine tankları sürüp, havadan bomba yağdırıp,  yüzlerce namuslu vatan evladını şehit eden hainlerin karşısında Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, hükümetimizin, siyasal partilerin ve milletimizin dik duruşudur. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla meydanlara akın eden milletimiz bu darbe girişimini püskürtüp, darbecilere gereken cevabı vermiştir. Darbe girişimi başarıya ulaşamamıştır.

İSLAM DÜNYASININ UMUDUNU YOK OLACAKTI

Sizce darbe girişimi başarıya ulaşsaydı sonuçları ne olurdu?

Allah muhafaza böyle bir girişimin başarıya ulaşması durumunda Türkiye paramparça olacak, Suriye, Mısır gibi çatışmalar, iç savaşlar, bütün farklılıkların karşıt hale geldiği bir kaosa sürüklenecekti. Böyle bir tablo ise sadece Türkiye’nin değil İslam dünyasının da umudunu yok edecekti. Bugün baktığınız zaman Medine’de, Somali’de, Gazze’de, Azerbaycan’da, Bosna’da Türkiye için insanlar sokaklara çıkıyor, dua ediyor. İslam dünyasının umudu, mazlumların gür sesi olan Türkiye ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan etkisiz hale getirilecekti. Milletin iradesi gasp edilip, güzel ülkem darmadağın olacaktı. Rabbime şükürler olsun ki bunu başaramadılar. İnşallah bu terör örgütünün bütün kalıntıları emniyet güçlerimiz, TSK’nın şerefli Mehmetçiği, hükümetimiz ve milletimizin desteği ile en iyi şekilde temizlenecektir. Ülkemiz bu virüsten en kısa sürede kurtulacaktır. Darbe girişiminde vatan uğruna canlarını veren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Rabbim kötülere fırsat vermesin.

RABBİM BU AZİZ MİLLETİMİZDEN RAZI OLSUN

İlk günden beri demokrasi mitinglerindesiniz, meydanlarda olmak nasıl bir duygu?

Pursaklar her zaman milli iradenin yanında. Meydanların her geçen gün daha da kalabalık olmasının önemli. Milletimiz demokrasiye, Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize sahip çıkıyor. Rabbim bu aziz milletimizden razı olsun. Darbecilerin tankına, topuna, silahına, helikopterine karşı iman dolu göğsünü siper ederek büyük bir belayı def etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.