Koru Mahallesi'ndeki dev projede sona gelindi: Mayıs ayında hizmete açılacak

Koru Mahallesi'ndeki dev projede sona gelindi: Mayıs ayında hizmete açılacak

Koru Mahallesi'nde uzun yıllardır atıl durumda olan arazi üzerinde başlatılan "Kapalı Otopark ve Kent Meydanı Projesi" çalışmasında sona yaklaşıldı. ABB tarafından hayata geçirilen projenin mayıs ayında hizmete girmesi bekleniyor.

Koru Mahallesi'nde uzun yıllardır atıl durumda olan arazinin değerlendirilmesiyle başlatılan "Kapalı Otopark ve Kent Meydanı Projesi" çalışmalarında sona yaklaşıldı. Eserin mayıs ayında hizmete girmesi bekleniyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin mahalle sakinlerinin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda başlattığı proje Ankaralılar Caddesi üzerindeki boş araziyi kent meydanına dönüştürecek.

2-002.jpg

MAYIS SONU İŞARET EDİLDİ

Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri projenin inşaat çalışmalarıyla ilgili sürecin hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Mayıs ayı sonuna kadar tamamlanması planlanan proje, 9 bin 211 metrekarelik alanda çeşitli donatılarla zenginleştirilecek. Alanda süs havuzları, su perdeleri, seyir terasları, oturma alanları ve amfi tiyatro gibi öğeler bulunacak. Meydanın altında geniş bir otopark alanı yer alacak.

Kent meydanı haline getirilecek olan boş arazi, mahalle sakinlerinin sosyal ve kültürel etkinliklerde buluşabileceği bir alan olarak planlanıyor. 483 metrekaresi kapalı alan olarak tasarlanan projede, mahalle halkının alışveriş yapabilecekleri büfeler de yer alacak.

3-001.jpg

OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Kent meydanının altında yer alacak otopark alanı 12 bin 952 metrekarelik bir alana yayılacak ve 330 normal araç, 23 elektrikli araç ve 22 engelli aracın park edebileceği kapasiteye sahip olacak. Güvenlik açısından modern teknolojilerin kullanılacağı otoparkta kamera sistemleri, otomasyon altyapısı, havalandırma ve aydınlatma sistemleri ile yangın söndürme ve acil durum yönlendirmeleri gibi unsurlar bulunacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Koru Mahallesi sakinlerine modern ve güvenli bir meydan ve otopark alanı kazandırmak için yoğun bir çalışma temposuyla projenin tamamlanmasına odaklandıklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.