KÖTÜLÜĞE ‘YILBAŞI’ KILIFI

KÖTÜLÜĞE ‘YILBAŞI’ KILIFI

Diyanet- Sen Genel Başkanı Bayraktutar, bu gece çeşitli rezilliklere sahne olacak yılbaşı eğlencelerini sert sözlerle eleştirdi. Bayraktutar, Rabbimizin haram kıldığı içki, kumar ve zinanın bu günler aracılığıyla halkımıza empoze edildiğini aktardı.

AMAÇ KÖLELEŞTİRMEK

Habervaktim’e konuşan Bayraktutar, başka inanç ve toplumların ürünü olan bu olumsuz günleri ülke olarak taklit etmemizin insanları köleleştirdiğini savunarak, “ülkemizde yapılan algılar meyve vermiş ki, bizden olmayanı bizimmiş gibi kutlayan bir nesil olmaya başladık” dedi.

BU GECENİN HİÇBİR FARKI YOK

Yılbaşı gecesinde yapılması gerekenleri sıralayan Bayraktutar şunları söyledi: “Hıristiyanlara benzememek için bu gece hindi yenilmemelidir. İçki içilmemelidir. Kumar ve tombala gibi oyunlar oynanılmamalıdır. Bu geceye ayrı bir önem verilmemelidir. Çünkü bu gecenin diğer gecelerden farkı yoktur. Müslüman her gece ne yapıyorsa, bu gece de onu yapmalıdır.”

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

 

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, ‘yılbaşı eğlencesi’ adı altında bu gece binbir türlü rezillikleri sergilemeye hazırlananlara sert tepki gösterdi. Yılbaşı eğlencelerinin İslam kültüründe hiçbir yeri olmadığının altını çizen Bayraktutar, “Bir Hıristiyan adeti olan ve yılın başı yalanıyla halkımızın gündemine sokulan bu gece münasebetiyle Rabbimizin haram kıldığı içki, kumar, zina ve İslam dışı eğlencelerin halkımıza empoze edildiği bu geceyi asla kutlamayın!” diyerek vatandaşlara uyarılarda bulundu.
BİZDEN OLMAYANI SAHİPLENDİK

Bayraktutar, Müslüman toplumlarının belli bir kimlik kazanmaları ve kendi şahsiyetlerini korumaları gerekirken başka inanç ve toplumlara benzemeye çalışmaları, onları taklit etmeye yeltenmeleri toplumumuzu köleleştirdiğini savundu. Bayraktutar, “Toplumun genlerine kadar inmeye çalışan, emperyalist ekonomi lobilerin planlarından ibaret olan ve ne yazık ki, insanları israfa sürükleyen yılbaşı eğlencelerinin dinimizle, kültürümüzle bir alakası yoktur. Fakat ülkemizdeki yapılan algılar meyve vermiş ki, bizden olmayanı bizimmiş gibi kutlayan bir nesil olmaya başladık” dedi.
BU GECENİN HİÇBİR FARKI YOK
Yılbaşı gecesinde neler yapılması gerektiği konusunda vatandaşları bilgilendiren Bayraktutar, “Hristiyanlara benzememek için bu gece hindi yenilmemelidir. İçki içilmemelidir. Kumar ve tombala gibi oyunlar oynanılmamalıdır. Bu geceye ayrı bir önem verilmemelidir. Çünkü bu gecenin diğer gecelerden farkı yoktur. Müslüman her gece neleri yapıyorsa, bu gece de onları yapmalıdır. Yılbaşı Siyonist, emperyalist vahşetin gizlenmeye çalışıldığı, Müslüman toplumların uyuşturulmaya çalışıldığı, insanların dikkatini farklı yerlere çekilmek istendiği, Müslüman ülkelerdeki zulümlerin, kıyımların gölgelendiği bir zamandır” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.