KTÜ’lü öğrenciler dünya ikincisi oldu

KTÜ’lü öğrenciler dünya ikincisi oldu

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)-Ortahisar Creatiny RoboTeam takımı öğrencileri tarafından tasarlanan insansız su üstü aracı, ABD’de düzenlenen yarışmada, dünya ikincisi oldu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrenci topluluğundan KTÜ-Ortahisar Creatiny RoboTeam takımı, 22-28 Mart 2023 tarihleri arasında ABD’nin Florida kentinde gerçekleştirilen 13’üncü RoboBoat 2023 Elektrilkli Otonom Su Üstü Araç Yarışması'na katıldı. Dünya genelinden katılımların olduğu yarışmaya 28 ülke başvurdu. Türkiye’yi temsil eden KTÜ-Ortahisar Creatiny RoboTeam takım Türkiye’yi yarışmada temsil eden ilk ve tek takım oldu.

KTÜ öğrencilerinin tasarladıkları insansız su üstü araçları katıldıkları yarışmada dünya ikinciliğini aldı. 5 kişinin bulunduğu takım üyeleri sevinçlerini şu sözlerle dile getirdi:"Ülkemizi temsil etmek ve gururlandırmak adına çıktığımız bu güzel yolda bizleri desteklediğiniz, bu süreçte üretken gençlerin yanında olduğunuz ve bu yolda bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz”

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla KTÜ öğrencileri tebrik etti.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.