Kuaförlerde bayram mesaisi: Gece geç saatlere kadar çalışıyorlar

Kuaförlerde bayram mesaisi: Gece geç saatlere kadar çalışıyorlar

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi kalabalık mekânların başında kuaförler geliyor. Bayram hazırlığını gerçekleştiren vatandaşlar, berber salonlarında uzun kuyruklar oluşturuyor. Kuaförler ise gecenin geç saatlerine kadar mesailerine devam ediyor.

On bir ayın sultanı Ramazan ayının son günlerinde berber salonları vatandaşlarla dolup taşıyor. Bayram hazırlığı içinde olan vatandaşlar, saatlerce sıra bekleyerek bayrama hazırlanmanın heyecanını yaşıyor. Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala bayram tıraşı olmak isteyenler, berber salonlarında yoğun kalabalıklar oluşturuyor. Saatlerce sıra bekleyen insanlar, zamanın geçmesi için salonlarda dama ve tavla oynayarak sıranın kendisine gelmesini bekliyor. Kuaförler ise oluşan yoğun kalabalıklar nedeniyle gece geç saatlere kadar mesai harcıyor. Ankara’da berberlik yapan Kerem Konar ve İlker Göktaş, oluşan kalabalıktan memnun olduğunu ifade ederek, insanları bayrama hazırlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

kuafor.jpg

“SON GÜNE BIRAKMAYIN”

Altındağ ilçesinde işletmecilik yapan berber Kerem Konar, oluşan kalabalıktan şikâyetçi olmadıklarını belirterek, tıraş olmak isteyenlerin tıraşlarını son güne bırakmamaları gerektiğini söyledi. 1712439047265-001.jpegKonar, “Her bayram öncesi olduğu gibi bu bayramda da yoğun günler geçiriyoruz. Yaklaşık bir hafta önce başlayan yoğunluğumuz bayram yaklaştıkça daha da arttı. İnsanlar bayram için memleketlerine gitmeden tıraşlarını olmak istiyor. Doğal olarak dükkân da gittikçe kalabalıklaşıyor. Şikâyetçi değiliz, mutluyuz. Ancak müşterilerden isteğimiz tıraşlarını son güne bırakmamalarıdır. Biz bu yoğunluğa elbette alışkınız. İnsanlardaki telaş, bizlerde de oluyor. İftardan sonra gece geç saatlere kadar mesaimiz devam ediyor. Şimdiden herkesin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

“RANDEVUSUZ GELENİ ALIYORUZ”

Normal günlerde de randevu kabul etmediklerini ifade eden İlker Göktaş, şu sözleri sarf etti: “Bazı meslektaşlarımız randevu sistemi ile çalışıyor. Ancak özellikle de bayram kalabalığı olduğu günlerde randevu ile çalışmak pek mümkün değil. Beş dakika bile müsait olamazken saat ve dakika hesabı yapmak zor. Randevusuz geleni alıyoruz. Mecburen herkes sıra bekliyor. Vatandaşların sıra beklememeleri adına tıraş olmayı son güne bırakmamaları gerekiyor.”

berber-1.jpg

İnsanların tıraş olmayı geciktirmemesini hatırlatan Göktaş, pazar gününde bile çalıştıklarını söylerken, “Bu yoğunluğun bayrama kadar devam edeceğini düşünüyoruz. Öyle ki arife günü bile gece geç saatlere kadar açık olacağız” diye konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.