KÜÇÜK ESNAF DA 'ÖTV' İSTİYOR

KÜÇÜK ESNAF DA 'ÖTV' İSTİYOR

Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Başkanı Hüseyin Taklacı," Bizim esnafımız burada zor şartlar altında yaşıyor. Esnaf ve sanatkârın yaşatılması için bu tür desteklerden küçük esnafta yararlanmalı" dedi.

 

SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM-

 

Ticari taksi, hatlı minibüs, servis aracı ve özel halk otobüslerini kapsayan ÖTV indiriminde esnaf arasında ayrımcılık yapıldığını düşünen Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, bu tür uygulamaların bir kesime yapılıp diğer bir kesime yapılmamasının yanlış olduğunu belirtti. Taklacı, " Bizce burada esnaf birbirinden ayrılıyor. Bir kesime verip diğer bir kesime vermemek yanlış olur. Bizim esnafımız da ticari araç kullanıyor. Esnaf ve sanatkârın yaşatılması için bu tür desteklerden küçük esnafta yararlanmalı. Onun için biz buradan esnafımızın hakkını istiyoruz" dedi.

KÜÇÜK ESNAFTA HAKKINI İSTİYOR

Gerçek Ahi kültüründen gelen küçük esnafında ÖTV indiriminden yararlanması gerektiğini söyleyen Taklacı, "Mobilyacı esnafı da ÖTV indirimi istiyor. Bizim esnafımız da ticari araç kullanıyor. Bizler de esnaf ve sanatkârız. Bu uygulama sicile kayıtlı bütün esnafa uygulanmalı. Bir camiaya verilip başka bir camiaya verilmemesi yanlış olur. Biz verilen camiayı eleştirmiyoruz ancak bizim camiamıza da verilsin istiyoruz. Bizce burada esnaf birbirinden ayrılıyor. Mobilyacı esnafı da bu ÖTV indiriminden yararlanmak istiyor. ÖTV indirimi güçlü kesime yapılıyor. Şuanda hangi dolmuş yada taksi hattı ucuz ki, onlarda esnaf onlara da saygı duyuyorum ancak küçük esnaf burada can çekişiyor, yıllardır mücadele vererek ayakta durmaya çalışıyor. Mobilya sektörü olarak esnafımın hakkını istiyorum" diye konuştu.

DESTEK KONUSUNDA AYRIMCILIĞA KARŞIYIZ

Piyasayı canlandırma ve hareketlendirme hususunda hükümetimizin yaptığı bu uygulamayı desteklediğini ancak bunların bütün esnafa yapılması gerektiğini söyleyen Taklacı, Mobilyacılar ve Lakeciler Odası olarak destek konusunda ayrımcılığa karşı olduğunu belirtti. Taklacı, "Esnaf ve sanatkarın yaşatılması için bu tür desteklerden küçük esnafta yararlanmalı. Biz burada esnafımızın hakkını istiyoruz. Onlara ne yapılıyorsa bize de yapılsın. Bizim esnafımız burada zor şartlar altında yaşıyor. Memlekette Ahi Evran kültüründen gelen esnaf ve sanatkâr biziz, usta da biziz çırakta biziz" şeklinde konuştu.

 ESNAF VE SANATKÂRA BÜYÜK DESTEK SAĞLANMALI

Ülkemizin çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü ancak esnaf ve sanatkarın bu büyüme altında ezildiğini vurgulayan Taklacı, "Bizler günlük kazanıp günlük yiyen bir esnaf değiliz.  Verdiğimiz mücadele sonucunda yaptığımız el işçiliği ürününü vatandaşa beğendirebilirsek para kazanıyoruz. Yani günlük cebimize para girmiyor. Bazen alacağımızı bile alamıyoruz. Ülkemiz çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Esnaf ve sanatkâr bunun altında eziliyor. Nedeni ise kendini devamlı geliştiremiyor.  Çünkü yaptığı sanat belli. Esnaf ve sanatkârın kendini büyütmesi için çok büyük desteklere ihtiyacı var. Onun için bu ÖTV açığının bir taraftan kapatılması gerekir" ifadelerini kullandı.

EN SORUNLU BÖLGEDE HİZMET VERİYORUZ

Ankara'nın en sorunlu bölgesinde bulunduklarına dikkat çeken Taklacı, "Başkentin en sorunlu bölgesi herkesin bildiği gibi Altındağ bölgesidir. Bizler de siteler esnafı olarak en sorunlu bölgede hizmet veriyoruz. Rabbime şükürler olsun ki en asgari şekilde sorunsuz olarak atlatmaya çalışıyoruz. Gece gündüz demeden siteler için mobilyacı esnafı için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Sayın Valimizin güvenlik için yapmış olduğu çalışmalardan da olumlu sonuçlar almaya başladık. Bu çalışma ile birlikte hırsızlık konusunda gözle görülür bir azalma oldu" açıklam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.