Küçüklerin MEZUNİYET COSKUSU

Küçüklerin MEZUNİYET COSKUSU

4+4+4 eğitim sistemine geçilmesinin ardından mezuniyet sayısı arttı. Keçiören’de İlkokulu bitiren öğrencilere mezuniyet balosu düzenlendi.  Küçüklerin mezuniyeti velilerin de katılımıyla coşkuyla kutlandı.

12 Yıllık Zorunlu Eğitim Sistemi (4+4+4 eğitim sistemi) 2012-2013 döneminde Türkiye'de başlayan eğitim sistemidir. Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun kapsamında yeniden düzenlenen ve pek çok yeniliği içeren 4 4 4 eğitim sistemi, mezuniyet sayısını da artırmış oldu. İlk 4 eğitim-öğretim yılını tamamlayıp ilkokulu bitiren öğrencilere mezuniyet baloları düzenleniyor. 9-10 yaşlarındaki küçük mezunlar mezuniyet coşkusu yaşıyor. 

Keçiören Osman Hamdibey İlkokulu’nda 4. sınıfı bitiren öğrenciler mezuniyet sevincini düzenlenen balo ile yaşadı. Estergon Kalesi’nde düzenlenen mezuniyet balosuna çok sayıda öğrenci ile birlikte veliler de katıldı. Çocuklarının mezuniyet sevincini paylaşan aileler yemek ve müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında ortaokula başlayacak olan çocuklar ilk kez mezuniyet duygusu tattı. Mezuniyet için birbirinden renkli kıyafetlere bürünen öğrenciler baloda bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Aileler de ilkokulu bitiren çocuklarının bu özel gününde yanlarında olmanın gururunu yaşadı. 

HAKAN ŞAHİN - HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.