Kullanıma kapanıyor

Kullanıma kapanıyor

Metro istasyonlarındaki yürümeyen merdivenlerin yol açtığı kazalar sonucu ekpiler, çareyi arızalı merdivenleri kullanıma kapatılmakta buldu.

Başkent’in merto istasyonlarında arızalı yürüyen merdivenler birçok tehlikeye sebebiyet veriyordu. Günlerce çalışmayan merdivenleri insanlar yürüyerek geçiyor ve çeşitli kazalar oluşuyordu. Kızılay metro istasyonundaki arızalı yürüyen merdivenden aşağı inen bir vatandaşın düşerek yaralandığı olayı Habervaktim olarak ‘Yürümeyen erdivenler tehlike saçıyor’ şeklinde haberleştirdik. Bu şekilde birçok tehlikeye yol açan çalışmayan merdivenler için çare arayan ekipler son zamanlarda çeşitli önlemler alarak kazaların önüne geçmeye çalışıyor.

TEHLİKE OLUŞTURUYORDU

Metro istasyonlarında yürüyen merdivenlerin arızalı olduğu durumlarda vatandaş buradan yürüyerek geçmek zorunda kalıyordu. Aşağı yönde yürüdüğü anda merdivenden düşen vatandaşların olduğu haberleri yapıldı. Tehlike oluşturan arızalı merdivenlere vatandaşlar birçok kez tepki gösterdi. En çok metro istasyonlarında karşılaştığımız aktif halde olmayan yürüyen merdivenlerin oluşturduğu tehlikeyi önlemek adına bazı uygulamalar başlatıldı. İlk olarak yeni açılan Keçiören Metrosu’nda karşılaşılan önlemler tehlike unsurunu ortadan kaldırmak adına yapılan bir uygulama olarak görüldü. İstasyondaki teknik ekip arıza yapan yürüyen merdivenin kullanılmasını önlemek için girişini bezden levhalarla kapattı. Metrodan istasyonlarında otomatik olarak yürüyen merdivene yönelen insanlar levha ile kapatıldığını görünce normal merdiveni kullanmaya yöneldi. Böylece aktif olmayan merdivenler tekrar çalışıncaya kadar vatandaşlar için tehlike olmaktan çıktı.

HAKAN ŞAHİN/HABERVAKTİM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.