Kural tanımaz magandalar tehlike saçıyor

Kural tanımaz magandalar tehlike saçıyor

Altındağ Mahallesi’nin Siteler semtinde yol kesip sıfır çizen trafik magandaları tehlike saçıyor. Bir türlü çare bulunamayan trafik magandalarına vatandaşlar tepkili. 

Siteler’de gece geç saatlerde ortaya çıkan trafik magandaları kendi canlarını yok saydığı gibi,  vatandaşın can güvenliğini de tehdit ediyor. Siteler’de bulunan Ahmet Yesevi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi etrafında araçlarla yol kesip uygunsuz sürüş denemeleri yapan magandalar korku saçıyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde ortaya çıkan magandalar yol kenarlarında alkol aldıktan sonra, direksiyon başına geçiyorlar. Trafik akışını kesintiye uğratan magandalar araçlarla sıfır çizip, dirift yapıyorlar.

Kural tanımazlara vatandaş tepkili

Çevrede dükkânları bulunan işletmeciler, durumdan şikâyetçi. Kural tanımaz magandaların dükkânların gece kapalı olmasını fırsat bildiklerini ifade eden işletmeciler, mesaiye kaldıkları zaman magandalarla sorun yaşadıklarını belirtti. İsimlerini vermek istemeyen dükkân sahipleri magandaları uyardıkları zaman tartıştıklarını, kavgaya ettiklerini belirtti. Emniyetin buna çare bulamadığını söyleyen işletmeciler polisi sürekli arayıp şikâyet ettiklerini fakat trafik magandalarının polisi görünce kaçıp gittiklerini ve daha sonra tekrar geri geldiklerini ifade etti.

Trafikten men edilsinler

Trafik magandalarının araçların da abartı egzoz dedikleri yüksek ses çıkaran egzozlar takılı olduğunu belirten vatandaşlar, aşırı ses ve gürültüden artık bıktıklarını ifade ettiler. Böyle uygunsuz sürüş yapan ve abartı egzoz kullanan araçlar trafikten men edilmesini isteyen vatandaşlar yaptırımların caydırıcı olması gerektiğini vurguladı. Trafik kurallarına uymayan trafik canavarlarının sürekli birbirleriyle yarış yapmaları ve her an direksiyon hâkimiyetlerini kaybetme riskleri yoldan geçen yayalara da korku dolu anlar yaşatıyor. Bazı vatandaşların ise geri dönüp başka güzergâhları kullanmaları ise dikkat çekti.

Valiliğin uygunsuz kullanım ve uygunsuz aksesuarlar konusunda ciddi projeler yürüttüğünü ve denetimlerini artırdığını fakat yaptırımların caydırıcı olmadığını dile getiren vatandaşlar, özellikle egzoz konusunda taviz verilmemesini yetkililerden talep etti. Emrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.