Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Karapürçek’te durgunluk yaşanıyor

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Karapürçek’te durgunluk yaşanıyor

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, kurban pazarlarında geçen seneye göre durgunluk yaşanıyor. Besiciler, artan fiyatlar ve ekonomik durgunluk nedeniyle müşteri akışında önemli bir azalma olduğunu belirtiyor.

Kurban Bayramı’na bir haftadan az bir süre kala kurbanlık pazarlarında durgunluk yaşanıyor. Pazarlarda fiyatlar geçen yıla göre oldukça yüksek olurken, satıcılar da müşteri bulmakta güçlük çekiyor. Sadece Ankara’nın değil Türkiye’nin en modern kurban satış alanı olma özelliği taşıyan Karapürçek Kurban Satış Alanı’nda da durgunluğun etkisi görülüyor. Küçükbaş hayvan fiyatlarının 8 ila 15 bin TL arasında, büyükbaş hayvan fiyatlarının ise 80 ila 200 bin TL arasında değiştiği pazarda satıcılar müşteri bulmakta güçlük çekiyor. Durumu gazeteilksayfa.com’a özel değerlendiren satıcılar, “Geçen yıl hastalık olmasına rağmen satışlar bu yıla göre oldukça iyiydi. Öyle ki geçen hafta sonunda bile Pazar bomboştu” dedi.

FİYATLAR BİRAZ DAHA DÜŞEBİLİR

Büyükbaş hayvan yetiştiricileri fiyatların ilerleyen günlerde biraz daha düşmesinin tahmin edildiğini aktardı. Şu an için satışlarda ve pazarda durgunluk hakim olurken, Karapürçek Kurban Satış Alanı’na gelen az sayıda vatandaşın genellikle fiyat aramaya ve bilgi almaya geldiği aktarıldı.

kurbanlik-2.jpg

KURBAN BAĞIŞI BİR ETKEN

Bazı vatandaşlar, Kurban Bayramı’nda kurban kesmekten ziyade vakıf ve dernekler aracılığı ile kurban bağışı yapmayı tercih ediyor. Karapürçek’te çadırı bulunan besiciler, bu duruma dikkat çekerek yurt içi ve yurt dışı kurban bağışlarının artmasının pazarlardaki durgunluğa katkıda bulunduğunu söyledi.

kurbanlik-3.jpg

UMUDUMUZ SON GÜNLERE

Önümüzdeki Pazar günü idrak edeceğimiz Kurban Bayramı öncesi aylardır yetiştirdikleri hayvanları satmaya çalışan besiciler, işlerin çok kötü olduğunu söylerken, beklentilerinin Cuma ve cumartesi günleri yoğunluk yaşanması olduğunu bildirdi. Kars’tan 120 hayvanla Karapürçek’e gelen bir besici, henüz 30 malını sattığının altını çizerek, “90 tanesi duruyor. Böyle biterse alıp geri götüreceğim. Zarar üstüne zarar edeceğiz” ifadelerini kullandı.

pasa-3-001.jpg

Bir başka yetiştirici ise geçen yıl hayvanlarını önceden alan vatandaşların, hastalık nedeniyle aldıkları hayvanların kilo kaybı yaşadığını gördüklerini hatırlatarak, bu nedenle bu yıl bayram öncesi yoğunluğun durmasına sebep olduğunu söyledi.

Karapürçek Kurban Pazarı’ndaki genel düşünce, son hafta hayvanlardaki fiyatlar düşse bile pazarda yaşanan durgunluğun önüne geçilemeyeceği yönünde oldu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.