Kurban eti yenirken nelere dikkat edilmeli? Uzmanlar açıkladı!

Kurban eti yenirken nelere dikkat edilmeli? Uzmanlar açıkladı!

Kurban Bayramı’na 2 gün gibi kısa bir süre kalırken uzmanlar çarpıcı et tüketimi uyarısı geldi. Uzmanlar, bayramın kötü geçmemesi için vatandaşları et tüketimi noktasında uyardı. Uyarıda aşırı tüketimden kaçınılması gerektiği bildirildi.

İnsanlarda Kurban Bayramı heyecanı gittikçe arttı. Vatandaşlar bir yandan kurbanlıklarını alırken bir yandan da kesme işlemini gerçekleştirmek için çeşitli hazırlıkları tamamladı. Bayram sohbetlerinde ve ziyaretlerinde yapılacak ikramlar da kadınlar tarafından hummalı çalışmalarla yapıldı. Bu süreçte uzmanlardan da kritik bir uyarı geldi. Kurban Bayramı süresince tüketilecek etlerle ilgili vatandaşların dikkatli olmalarına vurgu yapan uzmanlar, “Tatlı bayramın acı olmaması için gayret edelim” dedi. Uzmanlar, etin saklanmasından pişirmeye, yağları ayırmadan hijyene varıncaya kadar pek çok konuda uyarılarda bulundu.

kurban-eti-2.jpg

TATLI BAYRAM ACI OLMASIN

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte kurban eti tüketimi de artıyor. Uzmanlar, kurban etinin sağlıklı bir şekilde tüketilmesi için bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor. Bu konuda uzmanlığa sahip olanlar, bayramda tüketilecek etin taze olması nedeniyle etin iyi pişirilmesi gerektiğini vurguluyor.

kurban-eti-4.jpg

Öte yandan kurbandan çıkan etin yağ oranına dikkat çeken uzmanlar, kurban etinin yağ oranı yüksek olabilmesi nedeniyle özellikle kalp ve damar hastalıkları riski taşıyan kişilerin eti tüketmeden önce kurban etinin yağlarını ayırmasının önemli olduğunu vurguluyor.

kurban-eti-3.jpg

AŞIRI TÜKETİMDEN UZAK DURUN

Vatandaşlara Kurban Bayramı’nda dikkat edilmesi gerek noktaları açıklayan uzmanlar etin doğru saklanması gerektiğinin altını çizdi. Yeni kesilen hayvandan çıkan etin taze ve sıcak olması nedeniyle kurban etini buzdolabında veya derin dondurucuda saklamadan önce soğumasının beklenmesi gerektiğini vurguladı. Bütün bu uyarıların yanı sıra uzmanların üzerinde durduğu en önemli uyarı ise aşırı tüketim oldu. Uzmanlar, insanların bayramda eti dengeli ve az tüketmesi noktasında dikkatli davranmaya davet etti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.