Kurtarın BENİ BU BELADAN

Kurtarın BENİ BU BELADAN

Siteler'de sokakta kalan ve madde bağımlısı olan 24 yaşındaki Yusuf Ata, "Uzun süredir tiner içiyorum. Hayatım karardı. Devletimizin bu beladan beni kurtarmasını, tertemiz bir hayat kurmayı istiyorum" dedi.

Uyuşturucu madde kullanımı ülkemizde giderek yaygınlık gösteriyor. Bu bataklığa düşen kişiler, daha sonra pişmanlık duyup eski düzgün hayatına geri dönmek istiyor. 

KİMSE SAHİP ÇIKMIYOR
Bunun son canlı örneği ise 24 yaşındaki Yusuf Ata isimli bir genç. Siteler'deki Çalım Caddesi'nde karşılaştığımız Yusuf Ata, uzun süredir tiner ve sigara kullandığını söyledi. Ailesi başta olmak üzere kendisine kimsenin sahip çıkmadığını iddia eden Yusuf, bu soğuk günlerde sokaklarda yatıp kalktığını anlattı.  

DIŞLANIYORUM...
Bir süre cezaevinde de yattığını söyleyen 24 yaşındaki Yusuf, hayatını karartan maddeden kurtulmak için devletin kendisine sahip çıkmasını istedi. Toplum tarafından kendisinin sürekli dışlandığını dile getiren Yusuf,  "Devletimizin bana sahip çıkmasını istiyorum. Önder'deki gecekondularda kalıyordum orası yıkılınca dışarıda kala kaldım. Şimdi sokaklarda yatıp kalkıyorum. Madde bağımlısı olduğum için kimse iş vermek istemiyor. Bazı esnaf ağabeylerimin verdiği paralarla geçimimi sağlıyorum, karnımı bu şekilde doyuruyorum" dedi.  

TERTEMİZ BİR HAYAT İSTİYORUM
Vatani hizmet görevinin geldiğini de anlatan Yusuf, "Benim yetkililerden isteğim bu beladan beni kurtarmaları. Rehabilite olup, askerliğimi yapmak istiyorum. Vatani görevimi de yaptıktan sonra ben de herkes gibi düzgün bir hayat kurup tertemiz bir şekilde yaşamak istiyorum. İyi bir hayatımın olmasını istiyorum. Annem-babam ayrı. Onlar bana bakmıyor.

Tek başıma bu hayatta kalmayı sürdürmek istiyorum" diye konuştu. "Bana bir yardım edilse bir el uzatılsa ben kurtulurum bu tiner belasından" diyen Yusuf Ata, Ankara Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne Altındağ Kaymakamlığı'na seslendi. Yusuf, kendisinin Çalım Caddesi'nde bulunduğunu belirtti. Gençlere nasihatte bulunan Yusuf, "Bu alışkanlık insanın hayatını karartıyor, gençliğini solduruyor. Aman böyle kötü alışkanlıklara tenezzül etmeyin. Benim gibi pişman olursunuz ancak iş işten geçer" dedi. 

 OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-

 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.