Kuruyemiş esnafına müjde: Giderler azalıyor

Kuruyemiş esnafına müjde: Giderler azalıyor

Ankara Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Esnaf Odası Başkanı Aytaç Sevimli kuruyemiş esnafını post giderlerinden kurtarmak için çalışma yürüttüklerini söyledi. Sevimli, “Özel Bankalar ile yapığımız toplu sözleşmelerle esnafımızı korumaya çalışıyor” dedi.

Değişen maliyet kalemleri küçük esnafın kar marşını etkileyerek daha az kazanmasına neden oluyor. Ekonomide alınan önlemler kapsamında artan faiz oranları esnafın kartlı satışlarda post makinalarına ödediği komisyonunda artmasına neden oldu. Bunun yanı sıra artan kağıt masrafları da esnafın karının düşmesine yol açtı. Ankara Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Esnaf Odası Başkanı Aytaç Sevimli, gazetemize yaptığı özel açıklamalarda kuruyemiş esnafını post giderlerinden kurtarmak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Sevimli, “Özel Bankalar ile yapığımız toplu sözleşmeler ile esnafımızı korumaya çalışıyor” dedi. Sevimli ayrıca, “Post makinalarından alınan komisyon ve artan kağıt fiyatlarına önlem alarak esnafımızın zararını önlüyoruz” ifadelerini kullandı.

1-003.jpg

SİGARADA KAR ETMİYORUZ

Ankara Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Esnaf Odası Başkanı Aytaç Sevimli, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), 2024'ün ilk toplantısında politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 45'e çıkarmasıyla kredi kartı pos oranları yaklaşık 3 ila 3,75 üzerine çıktı. Kuruyemişçi esnaflarımız çoğunlukla tütün ürünleri satmaktadır. Sigara kâr oranı yüzde 4.7’dir. Ayrıca post rulo kağıdı bir maliyeti olduğu için esnaflarımız kâr elde edememektedir. Bu nedenle esnaflarımız pos ile satışlarında kâr edemiyordu. Bizde bu durumun önüne geçmek için çalışmalar başlattık” sözleri ile artan maliyetlere dikkat çekti.

2-004.jpg

AMAÇ KARI YÜKSELTMEK

Sevimli, “Ankara kurukahveciler ve kuruyemişçiler Esnaf odası olarak özel bankalar ile 6 aylık sözleşmeler yapmaktayız.Toplu sözleşme yaptığımız da oranların hemen yarı yarıya düşmesini sağlıyoruz. Bu durumda ödediğimiz komisyonu 1,99 kadar geriye çektirebildik. Toplu sözleşme yaptığımızda faizsiz 30 bin tl ye kadar olanişlemi üyelerimize 6 ay vade ile kullanım imkanı sağlıyoruz. Böylece esnafımızın maliyetlerini düşürmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Kaynak:Faruk Gökyurt / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.