Kutlu mahallesi sakinleri bu yolun trafiğe kapatılmasını istiyor 

Kutlu mahallesi sakinleri bu yolun trafiğe kapatılmasını istiyor 

Mamak Kutlu Mahallesi 453/5. Sokak'taki dik bir yokuş, 7 yıldır özellikle kış aylarında ve yağmurlu havalarda mahallelileri tedirgin ediyor. Dik yokuşta sürekli kaza yaşandığını belirten vatandaşlar, bu yolun trafiğe kapatılmasını istiyor.

Mamak Kutlu Mahallesi 453/5. Sokak'ta bulunan oldukça dik bir yokuş, 7 yıldır özellikle kış aylarında ve yağmurlu günlerde mahalleliyi tedirgin ediyor. Eğim oranının bir hayli fazla olmasından dolayı yokuşta sıkça trafik kazası meydana geldiğini söyleyen vatandaşlar, bu dik yokuşun trafiğe kapatılmasını Mamak Belediyesi'nden talep ediyor. 

SÜREKLİ KAZA OLUYOR 
Yolun bir medeniyet olduğunu; ancak böyle tehlikeli yolun ise kendilerine her gün azap yaşattığını kaydeden Sinan Türker adlı bir mahalleli, "7 yıldır bu dik yokuşta araçlar, inmekte de çıkmakta da zorluk yaşıyor. Hele ki bir kar yağsın ya da yağmur, kesinlikle hiçbir araç burayı kullanamıyor. Bu yolun tehlikesini bilmeyen sürücüler ise bu dik yokuşa girdiklerinde kaza yapıyor. Araçlar aşağı kadar kayıp gidiyor. Burada sürekli kaza oluyor. Benim ufak bir kamyonetim var ben asla bu yolu kullanmıyorum. Geçtiğimiz aylarda yukarıdan bir araç yokuşun başında yanının üstüne yatarak aşağı kadar gitti. Allah korusun bir yayaya o araçlar çarpsa çok kötü olur. Bu eziyeti çekmektense bu yolun olmaması en güzeli" dedi. 

MAHALLELİ RAHATSIZ
Bir başka mahalle sakini Ekrem Acar ise "Çocuklarımızı buradan geçmemesi konusunda sürekli uyarıyoruz. Yokuşun tehlikeli olması ve yokuşta sürekli kaza yaşanması bizi de ister istemez ürkütüyor. Zaten bu dik yokuşta insanın ayakta durması bile gerçekten zor oluyor. Bize göre bu yol ya kapatılarak başka bir amaçla kullanılmalı, kapatılması mümkün değilse buraya uyarı levhaları konulmalı. Kimsenin canı yanmadan bu iş çözülmeli" diye konuştu.

MAMAK'TAN YARDIM TALEP ETTİLER
Başka bir bölge sakini ise yokuştan çıkmak isteyen araçların bir hayli zorlandığını ve sürekli patinaj sesleriyle irkildiklerini kaydetti. Hem yokuşun dikliğinden hem de bu seslerden rahatsız olduklarını belirten vatandaşlar, Mamak Belediyesi'nden sorunlarına çare bulmalarını istedi.  

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM- 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.