Kutlu Mahallesinde neler oluyor?

Kutlu Mahallesinde neler oluyor?

Mamak Kutlu Mahallesi’nde terk edilmiş olarak bulunan EGO otobüsü vatandaşları paniğe sevk etti. Durumu yetkililere bildiren duyarlı vatandaşlar herhangi bir olumsuzluğa karşı insanları otobüsten uzak tutmaya çalıştı. 

Geçtiğimiz Çarşamba günü akşam geç saatlerde Mamak Kutlu Mahallesi’nde farları ve camları açık şekilde terk edilmiş, EGO otobüsü paniğe yol açtı. Bu manzara karşısında şaşkına dönen vatandaşlar herhangi bir terör eylemi olabileceği şüphesi ile emniyet güçlerine haber verdi. Aradan uzun zaman geçmesine rağmen olay yerine hiçbir polis ekibi gelmedi. Emniyet kuvvetlerinden bir dönüş alamayan çevre sakinleri Mamak Belediyesinin yardım hattı olan Beyaz Masayı arayarak yardım istediler. Bunun üzerine Mamak Belediyesine bağlı zabıta ekipleri olay yerine gelerek inceleme başlattı. Vatandaşlar da zabıta gelince olayı anlatarak oradan uzaklaştılar. 

DUYARLI VATANDAŞ

Akdere Kutlu Mahalesi’nde şüphe uyandıran EGO otobüsünün çevresine birçok insan geldi. Bunun üzerine çevredekileri otobüse fazla yaklaşmamaları konusunda uyarıda bulunan Mahsar Özler ve arkadaşı, bunun kendine görev edindi. Yetkili ekipler gelene kadar otobüsün başında nöbet tutan Özler, insanların hayatını tehlikeye atmamaları için elinden gelen çabayı gösterdi. Daha sonra zabıta ekipleri gelince durumu onlara anlatan Özler oradan ayrıldı. 

VATANDAŞ BEYAZ MASADAN MEMNUN

Mamak Belediyesinin acil çağrı merkezi olarak kurulan Beyaz Masa vatandaşların derdine derman oluyor. Vatandaşlar şikâyet ve taleplerini çağrı ve mail yoluyla bildiriyor. Büyükşehir Belediyesinin kurmuş olduğu Mavi Masa ile iletişim halinde sorunlarının çözümü noktasında etkili bir araç olduğunu söylüyorlar. 
Belediye hizmetlerine kolaylıkla ulaşılabilmesi için kurulan Çağrı Merkezi, temizlik, asfalt bakım ve onarımı, hasta bakımı, vergi borcu sorgulama, imar durumu öğrenme, sokak hayvanları ve cenaze gibi konularda 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Bugüne kadar birçok istek ve talebe cevap veren Çağrı Merkezi’ne vatandaşlar çağrı, fax, SMS ve mail yoluyla ulaşabiliyor. 

Akdere Kutlu Mahallesi’nde yaşanan olay neticesinde de vatandaşlar emniyetten alamadıkları yardımı Beyaz Masa ile Mamak Belediyesinden aldı. 

BİR BİLGİMİZ YOK

Habervaktim Gazetesi olarak Mamak Kutlu Mahallesi’nde akşam geç saatlerde terkedilmiş olarak bulunan EGO otobüsü hakkında bilgi almak için EGO yetkililerine ulaştık. Bu durum hakkında bilgi almak istediğimiz yetkililerin hiçbir şey bilmediğini anladık. Kendileri, “ Bu konuda bir haberimiz yok” ifadelerini kullandılar. 


HAKAN ŞAHİN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.