Kütüphane bahçesi ÇÖPLÜĞE döndü

Kütüphane bahçesi ÇÖPLÜĞE döndü

Otobüs durağında çöp kutusu bulunmadığı gerekçesiyle yakındaki Milli Kütüphane bahçesine çöp atan vatandaşlar çevre kirliliğine sebep oluyor.

İsmet İnönü bulvarındaki otobüs duraklarında çöp kutusu bulunmuyor. Tam milli kütüphane bahçesi önüne denk gelen yerdeki duraklarda bekleyen vatandaşlar çöplerini atacak bir yer bulamıyor. Çeşitli yararsız malzemeleri bir müddet elinde gezdiren vatandaşlar çöp kutusu bulamayınca çareyi bir köşeye atmakta bulunuyor. Milli kütüphane önündeki duraklarda bekleyen vatandaşlar da çöplerini kütüphane bahçesine atıyor. Birçok kamu kurumu güzergahında bulunan otobüs durağı bu özelliğiyle yoğun oluyor. Gün içinde birçok insanın beklediği durakta çöp kutusu bulunmaması etrafın çöplüğe dönmesine neden oluyor. 

ÇÖP KUTUSU YOK
Milli kütüphane bahçesinin önünde bulunan otobüs duraklarına gelen vatandaşlar çöp kutusu bulunmadığı gerekçesiyle rahatsız olduklarını belirtiyorlar. Durakta bekleyen insanlar bu süreyi değerlendirip çantalarındaki, ceplerindeki çeşitli gereksiz malzemeleri çöpe atmak istiyorlar. Üzerindeki gereksiz malzemelerden kurtulmak isteyen vatandaşlar burada bir çöp kutusu bulamıyor. Otobüsü yaklaşan vatandaşlar çareyi durak arkasında bulunan araziye çöpünü bırakmakta buluyor. Hal böyle olunca milli kütüphane bahçesi çöplük görevi görüyor. Burada oluşan çirkin görüntü insanları rahatsız ediyor. Çankaya’da yoğun bir güzergahı olan İsmet İnönü Bulvarı üzerindeki otobüs duraklarına her gün yüzlerce vatandaş geliyor. Burada otobüs bekleyen insanlar çöp kutusu olmadığı için en yakın alan olan Milli Kütüphane bahçesini kullanarak çirkin görüntüler oluşturuyor.

TOPLUM PSİKOLOJİSİ
Milli Kütüphane önündeki durakta bekleyen vatandaşlar burada çöp kutusu olmaması nedeniyle çöpünü etrafa atıyor. Durakta bekleyen kişilere durumdan rahatsız olduğunu belirtiyor. Buraya çöp kutusu konulması gerektiğini belirten insanlar çevrenin kirlenmesini istemiyor. Çöp atan insanların suçlanmaması gerektiğini söyleyen bir vatandaş insanların mecbur kaldığını söylüyor. Elindeki çöpü daha fazla taşımak istemeyen insanlar durakta beklerken bir çöp kutusu arıyor, bulamayınca da zaten çöp atılmış olan bu alanı kullanıyorlar diyen vatandaşlar bunu toplum psikolojisi olarak değerlendiriyor. Zaten buranın çöplüğe dönmüş olduğunu söyleyen insanlar gönül rahatlığıyla çöpünü buraya bırakabiliyor. Bu durumun sürü psikolojisinden ve toplum psikolojisinden kaynaklandığını belirten çevredeki vatandaşlar çöp kutusu konulmadığı sürece bu manzaranın değişmeyeceğini savunuyorlar. 

HAKAN ŞAHİN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.