LEZZETTE YARIŞTILAR

LEZZETTE YARIŞTILAR

Meslek liselerinin aşçılık bölümünde okuyan aşçı adayları, hünerlerini Türk Mutfağı Kebap Yarışması ve Gençlik Şöleni’nde sergiledi. Ustaları karşısında etkinlikte ter döken 13 öğrenci yaptıkları eşsiz tatları sergiledi.ANTEP FISTIKLI KEBAP BİRİNCİ OLDUİç

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Türk mutfağına ait birbirinden lezzetli yemekler, İçanadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (İÇANAPAFED) ile Ankara Gazi Mesleki Eğitim işbirliğiyle düzenlenen bir yarışmada sergilendi.

13 AŞÇI ADAYI TER DÖKTÜ

Gazi Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde yapılan  1. Türk Mutfağı Kebap Yarışması ve Gençlik Şöleni’ adındaki etkinliğe usta aşçılar ile aşçı adayları katıldı. 13 okulun kıyasıya mücadele ettiği yarışmada geleceğin usta aşçıları birbirinden lezzetli geleneksek ürünler ortaya koyarak maharetlerini usta aşçıların beğenisine sundu. Usta aşçılar, özenle yapılan yemekleri seçmekte oldukça zorlandı.
DERECEYE GİRENLERE ANLAMLI HEDİYE
Yarışma sonunda Antep fıstıklı yeni dünya kebabı ile Fatma Hacı Hüseyin Akgül birinci oldu. Zeynep Salih Alp ise yeni dünya kebabı ile ikinci olurken Kalaba Kız Teknik Meslek Lisesi testi kebabıyla üçüncü oldu. Yarışmaya katılan Yunus Emre Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ise dördüncü olarak dereceye girdi. Dereceye giren öğrencilere İÇANAPAFED Başkanı Serkan Dursun ve yönetim kurulu tarafından aşçı takımları verildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.