Lise öğrencilerinden ‘karınca kararınca’ diyerek İsrail’e boykot

Lise öğrencilerinden ‘karınca kararınca’ diyerek İsrail’e boykot

İsrail’in Gazze şeridindeki soykırımı devam ederken Türkiye’deki tepkiler katlanarak büyüyor. Lise öğrencisi olduğu iddia edilen bir grup genç, sokak sokak gezerek İsrail’e ve İsrail ürünlerine boykotunu sürdürdü.

Filistin’deki Hamas’ın siyasi kanadı El-Kassam Tugayları’nın İsrail’e saldırıda bulunmasının ardından başlayan çatışmalar, yerini soykırıma bıraktı. İsrail, saldırının hemen ardından ‘savaş’ durumu ilan etti. Tüm ordusunu Gazze kıyılarına yığan İsrail, attığı bombalarla kadın erkek, genç yaşlı ve çoluk çocuk demeden binlerce sivili öldürdü.

Hastaneler, eğitim yuvaları, mülteci kampları gibi yerler bombalandı. Dünyadaki vatandaşlar ise yürüyüşler düzenleyerek tepki ortaya koymaya çalıştı. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çeşitli boykotlar yaşandı. Yaşanmaya da devam ediyor. Son olarak lise öğrencileri olduğu iddia edilen bir grup genç, sokak sokak gezerek İsrail’e ve İsrail ürünlerine boykot gerçekleştirdi. Gençlerin hareketi yüzbinlerce takipçisi olan hesaptan paylaşılırken, görüntüler büyük beğeni topladı.

boykot-2.jpg

ETİKET YAPIŞTIRDILAR

“Karınca misali safımız belli olsun” diyen ve liseli öğrencilerden oluştuğu söylenen bir grup genç, önce etiket çalışması gerçekleştirdi. Ardından ellerine etiketleri alan öğrenciler, sokak sokak İsrail menşeili ürün aradı. Büyük dev markaların da aralarında bulunduğu dükkân ve mağazaların önüne, duvarına ya da kapasına etiketler yapıştırıldı. O anlar kameraya kaydedilirken, X’te 450 bine yakın takipçisi bulunan Misvak Caps hesabında paylaşıldı. Paylaşımın altına onlarca yorum geldi.

boykot-3.jpg

TAKDİR EDEN DE VAR ELEŞTİREN DE

Lise öğrencileri olduğu söylenen gençlerin İsrailli markalara gerçekleştirdiği bu boykot, sosyal medya hesaplarında büyük beğeni topladı. Paylaşımın altına insanlar; ‘Gözlerim doldu helal olsun’, ‘Aynısını diğer markalar için de yapmak lazım’, ‘Helal olsun, böyle devam’, ‘Bu etiketlerden nereden bulabilirim? Ben de yürüdüğüm yola yapıştırmak istiyorum’, ‘Rabbim sayılarını artırsın. Uyananlara selam olsun’ gibi yorumlar yaptı.

Öte yandan gençleri eleştiren vatandaşların olduğu da görüldü. Yine paylaşılan videonun altına yorum yazan insanlar; çekilen videonun ‘Iphone’ marka telefon ile çekildiğini ama gençlerin sözde boykot gerçekleştirdiğini ileri sürdü. Bazı vatandaşların gençleri eleştirdiği bir başka nokta ise giydikleri ayakkabı oldu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.