M. Akif İnan da Hamamarkası’nda

M. Akif İnan da Hamamarkası’nda

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen'in kurucusu Mehmet Akif İnan adına geçtiğimiz günlerde kurulan vakfın, genel merkez binası olarak Altındağ Hamamarkası'ndaki bir konağa bakıldığı öğrenildi. 

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen'in kurucusu edebiyatçı, şair ve yazar Mehmet Akif İnan adına geçtiğimiz günlerde vakıf kurulmuştu. Resmi Gazete’de yayınlanarak kuruluş süreci tamamlanan Mehmet Akif İnan Vakfı'nca genel merkez binası olarak kullanılmak üzere kullanışlı ve güzel bir binanın arandığı öğrenildi. 

GENEL BAŞKANDAN ONAY
Habervaktim'in edindiği bilgilere göre Mehmet Akif İnan Vakfı Genel Merkez binası için Altındağ Hamamarkası'ndaki boş bir konağa bakıldı ve genel merkezin burası yapılması konusunda ortak bir mutabakata varıldı. Memur-Sen ve Eğitim- Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın tarafından da genel merkez binası olarak kullanılmak üzere onay alındığı aktarıldı. Yakın zamanda gerekli prosedürün ardından genel merkez binası olarak tutulacağı kaydedildi. 

MİLLETE, ÜMMETE HAYIRLI OLACAK
Mehmet Akif İnan Vakfı kuruluş sürecinin ardından ilk mütevelli heyet toplantısını yapmıştı. Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Akif İnan Vakfı’nın millete ve ümmete hayırlı olmasını temenni ediyorum” demişti. Vakfın Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu ise şu isimlerden oluşuyor: Yönetim Kurulu: Ahmet Özer, Hacı Bayram Tonbul, Mithat Sevin, Mustafa Örnek, Soner Can Tufanoğlu
Denetleme Kurulu: Can Cankesen, Ramazan Çakırcı, Osman Aydın.

MEHMET AKİF İNAN KİMDİR?
Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen'in kurucusu edebiyatçı, şair ve yazar Mehmet Akif İnan, ilk ve ortaokulu Şanlıurfa’da, liseyi Kahramanmaraş’ta bitirdi. Ankara Üniversitesi DTCF Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden 1972 yılında mezun olan İnan, öğrencilik yıllarında Hilal dergisi ve yayınlarını yönetti. 1964-69 yılları arasında Türk Ocakları Genel Merkezi’nde müdürlük yaptı.

1969-72 yılları arasında Türk Taşıt Sendikası’nda sendikacılık faaliyetinde bulundu. 1977-80 yılları arasında  Gazi Eğitim Enstitüsü’nde Türkçe-edebiyat öğretmenliği yaptı. 1993-2000 yılları kurucusu olduğu Eğitimciler Birliği Sendikası ve Memur-Sen Konfederasyonu’nun Genel Başkanlığını yaptı. 1999 yılının haziran ayında kanser hastalığına yakalandığı anlaşılarak Ankara’da hastaneye yatırıldı. Tedavilerden ümit kesilince isteği üzerine Aralık ayında götürüldüğü Şanlıurfa’da 2000 yılının ilk günlerinde bir Ramazan gecesi vefat etti.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.