Mahalleli rahatsız

Mahalleli rahatsız

Keçiören Sancaktepe Mahallesi 1589/1. sokak sakinleri, birilerinin bölgeyi adeta mesken tuttuğunu, araç içlerinde içki içtiklerini, mahallede huzursuzluğa sebebiyet verdiklerini söylüyor

Keçiören Sancaktepe Mahallesi 1589/1. Sokak sakinleri, sokaklarını mesken tutan kimliği belirsiz kişiler yüzünden mahalle huzurun kalmadığını iddia etti.
Keçiören'de Yozgat Bulvarı'nın üstünde yer alan Sancaktepe Mahallesi 1589/1 Sokak'ta son zamanlarda kimliği belirsiz kişilerce mesken tutuldu. Mahalle sakinleri, bu kişilerin sokakta alkol aldıkları, sokağı yeşillendirme kısmından ayıran beton bariyerlere yazı yazdıkları gerekçesiyle ilgi makamlara şikâyetlerde bulunduklarını aktardı. 1589/1. Sokak sakinleri, sokakta yaşanan sıkıntıların bu olaylarla sınırlı kalmadığını geçtiğimiz yıllarda mahallede yaşayan bir polis komiserinin oğlunun öldürülerek cesedinin sokağa atıldığını da aktadır. Sokak sakinleri, sokağın üstündeki gecekondulardan arındırılan bölgeye çöp dökülmesinden de şikâyetçi olduklarını söyledi.

BİMER VE CİMER'E ŞİKÂYET ETTİK

BİMER ve CİMER dâhil bütün yetkili kurum ve kuruluşlara şikâyette bulunduklarını anlatan sokak sakinleri, başvurularının sonuçsuz kaldığını söyledi. Sokakta rahat bir şekilde dolaşamadıklarını belirten mahalleli, yetkililerden sorununa çözüm bulmalarını istedi. 

CESET BULUNDU

Sokakta yaşayan vatandaşlar, sokakta yaşanan sıkıntıların bu olaylarla sınırlı kalmadığını ifade ederek, geçtiğimiz yıllarda bir polis komiserinin oğlunun öldürülerek cesedinin sokağa atıldığını da iddia etti. 
Bölgede pek çok rezidans ve lüks sitenin yapıldığını ifade eden 1589/1. Sokak sakinleri, semtlerinde pek çok bürokrat ve üst düzey memurun oturduğunu söyledi. Sokakta yaşanan olayları 'ahlaksızlık' olarak nitelendiren mahalle sakinleri, durumun semtlerine yakışmadığını kaydederek, yetkililerden biran önce çözüm bulmalarını gerektiğinin altını çizdi. 

GECEKONDULARDAN LÜKS SİTELERE

Yozgat Bulvarı ve Ovacık bölgesinde yürütülen kentsel dönüşüm ile bölgeye pek çok lüks site ve rezidans inşa edilmeye başlandı. Kısa süre öncesine kadar gecekondu mahallesi olan Sancaktepe'de kentsel dönüşümle birlikte lüks site ve rezidansların yoğunlaştığı bir semt görünümü kazandı. Daire fiyatlarının 200-300 bin TL bandına seyrettiği Sancaktepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm halen sürüyor.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.