Mahalleliden Mansur Yavaş’a çağrı: Bahçelievler’de ranta izin vermeyin!

Mahalleliden Mansur Yavaş’a çağrı: Bahçelievler’de ranta izin vermeyin!

Yıkılan Bahçelievler Semt Pazarı alanına AVM yapılmasına karşı çıkan vatandaşlar, ABB Başkanı Mansur Yavaş’a ulaşmaya çalışıyor. EBED Sözcüsü Baha Şen, “Semtin yeni bir AVM’ye ihtiyacı yok. Ranta izin verilmesin” diyerek yetkililere seslendi.

90’lı yıllardan beri hizmet veren Bahçelievler Semt Pazarı’nın geçtiğimiz aylarda yıkılmasının ardından, mahalle halkı yetkililere ulaşmaya çalışıyor. Mahalleli, 1953 yılında bir vatandaş tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağışlanan 4200 metrekarelik alanda AVM yapılmasını istemiyor.

Bölgenin semt meydanı olarak değerlendirilmesini isteyen vatandaşlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a taleplerini iletmeye çalışıyor. Seçim zaferinin ardından “Betona karşı yeşil kazandı” diye konuşan Yavaş’ın projeyi iptal ettirmesi bekleniyor.

adam-2.jpg

İHALE 2 KEZ İPTAL EDİLDİ

Gazetemize konuşan Emek-Bahçelievler Eski Dostlar Platformu Sözcüsü Baha Şen, yaşamının büyük bölümünü bölgede geçiren Ankaralı vatandaşların, alanın AVM’ye çevrilmemesi için gayret gösterdiğini söyledi.

10 yılı aşkın süredir ortak hareket ettiklerini belirten Şen, Yeni neslin ve semte 90’lardan sonra taşınmış komşuların durumdan haberi yok. Bahse konu projeye sosyal yaşam merkezi adı koyulmuş ama içinde 25 tane dükkan var. En azından yarısı AVM tarzı bir yapı olacak. İhalesi iki kez iptal edildi, şimdi üçüncüsü yapıldı. Kabul görüp görmediği henüz belli değil. Daha önce benzer bir proje Emek Mahallesi pazarı için düşünüldü. Ancak dönemin Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen kabul etmedi” diye konuştu.

1-002.jpg

RANTA İZİN VERMEYİN

Pazar yerinin geçtiğimiz aylarda yıkıldığını aktaran Şen şöyle devam etti:

“Şimdi biz diyoruz ki; burası cumhuriyet meydanı olsun. Rant kapıları açılmasın. Tunalı Hilmi Caddesi’ndeki Kuğulu Park’ı düşünün. Çölde bir vaha gibi. Orası bizim çocukluğumuzda bugünkü hacminden daha büyüktü, arada yol yoktu. Şimdi bu haliyle bile caddeye nefes aldırıyor. Kuğulu Park’ı oradan kaldırın, Tunalı’nın tüm tadı kaçar. Aynı mesele Bahçelievler için geçerli. Bahçelievler’de nefes alacağımız, ferah bir yer istiyoruz. Semtin böyle bir alışveriş merkezine ihtiyacı yok. Burada bir rant olayı, kaynak olayı var”

yavax.jpg

YEŞİL SÖZÜ VERMİŞTİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim zaferini Ankara'nın yeşil ve sürdürülebilir bir geleceğe doğru ilerleyeceğinin işareti olarak değerlendirmiş ve şöyle konuşmuştu:

“Tüm Türkiye’ye sesleniyorum, Ankara’da seçimi beton kaybetti, yeşil kazandı. Ankara’da seçimi şatafat ve haksız servet kaybetti, emek ve alın teri kazandı. Ankara’da seçimi rantçılar kaybetti, sosyal belediyecilik kazandı. Ankara’da seçimi imar baronları kaybetti, 6 milyon Ankaralı kazandı. Ankara’da seçimi eser belediyeciliği adı altında ne olduğu belirsiz beton kulelerine milyarca lira harcayanlar kaybetti”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.