Mahalleyi Bezdiren Hırsız!

Mahalleyi Bezdiren Hırsız!

Kıbrıs Caddesi üzerinde elektrik akımını sağlayan bakır telleri çalan kimliği belirsiz hırsızlar 10 yıldır mahalle haklını canından bezdirmiş durumda.

SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM

 

Edindiğimiz bilgiye göre, Kıbrıs caddesinden başlayıp belirli bir alana akım sağlayan elektrik tellerini çalan hırsızlar mahalle halkını çileden çıkarttı. 10 yıldır aynı sorunla uğraştıklarını dile getiren mahalle sakinleri, “Elektrik tellerini çalan hırsızlar son 5-6 aydır daha faal bir şekilde çalışıyorlar. En son 6 gün önce böyle bir olayla karşılaştık. 10 liralık bakır için evlerimizde ki elektronik eşyalar zarar görüyor. Bu durumun bir daha yaşanmaması için yetkililerin buna bir çözüm yolu bulmasını bekliyoruz” dedi.

EVLERİNDEKİ EŞYALAR ZARAR GÖRÜYOR

Bu olaylar yüzünden evlerindeki eşyaların zarar gördüğünü dile getiren mahalle sakinleri, “Yıllardır bu kablo hırsızları yüzünden birçok zarar gördük. Bunlar yüzünden her seferinde elektriksiz kalıyoruz. Elektronik eşyalarımız zarar görüyor. Mesela geçen yıl benim kombim bozuldu. Onun haricinde ise buzdolabında bulunan yiyeceklerimiz gece boyu elektriksiz kalmaktan dolayı zarar görüyor. Bizlerin daha fazla bu tarz zararlar görmemesi için yetkililerin bir an önce bu duruma bir çözüm yolu bulması gerekir” diye konuştu.

ONLAR ÇALIYOR TEDAŞ YENİSİNİ TAKIYOR

Elektriklerinin kesildiği an yine bir hırsızlık vakasıyla karşılaştıklarını anlayan mahalle sakinleri şunları söyledi, “Elektriklerimiz kesilmesi ile birlikte hemen cama koşup elektrik kablolarının kesilip kesilmediğine bakıyoruz. Elektrik kablosunun kesildiğini gördüğümüz anda TEDAŞ’a bu durumu ihbar ediyoruz ve TEDAŞ yetkilileri gelerek çalınan elektrik kablosunun yerine yenisini takıyorlar. Yıllardır hırsızlar çalmaktan, TEDAŞ’ta yenisini takmaktan bıkmadı. Bu sorunun çözümü yenisini takmak değil. Bu soruna kökten bir çözüm yolu bulunması gerekir.

SADECE HIRSIZLAR DEĞİL, MADDE BAĞIMLILARIDA TEHLİKE SAÇIYOR

Sadece hırsızlardan şikâyetçi olmadıklarını dile getiren mahalle sakinleri, “Bizim oturduğumuz muhitte birçok boş gecekondu var. Belediye bunların birazını yıktı ancak yıkılmayanlar harabe bir şekilde duruyor. Bu harabe gecekonduların içinde gençler uyuşturucu kullanıyorlar, uyuşturucu satıyorlar. Onun için bu mahallenin sorunu sadece hırsızlardan ibaret değil. Burada uyuşturucu kullanan gençlerde bizleri tedirgin ediyor. Bu durum için mahalle muhtarıyla görüştük ancak mahalle muhtarı 50.yıl projesinden dolayı bu mahalleye bir çivi dahi çakılamayacağını söyledi. Bizlerin güvenliği için bu gecekonduların bir an önce yıkılması gerekir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.