Mamak Beşir Derneği Şube Başkanı Alican Şahin çalışmalarını anlattı

Mamak Beşir Derneği Şube Başkanı Alican Şahin çalışmalarını anlattı

Mamak Beşir Derneği Şube Başkanı Alican Şahin, dernek olarak ilk günden itibaren depremzedeler için yaptıkları çalışmaları anlattı. Şahin, “Bu milletin mayasında iman var. Acılarımız var ama acılarımızı birlik ve beraberliğimizle atlatacağız” dedi.

Ülkemizi derinden sarsan Kahramanmaraş merkez üssü olan iki depremden sonra deprem bölgesine ülkenin her bölgesinden destek ve yardım yağıyor. Başta AFAD olmak üzere devletin bütün kurumları çalışmalarına devam ederken yardım dernekleri de çalışmaları ile afetzedeleri yalnız bırakmıyor. AFAD ile koordineli şekilde ilk günden itibaren çalışmalarına devam eden Semerkant ve Beşir Dernekleri bölgede ve bölge dışında çalışmalarına devam ediyor. Mamak Beşir Derneği Şube Başkanı Alican Şahin, dernek olarak yaptıkları çalışmaları Gazetemiz Haber Müdürü Âdem Orman’a anlattı. Başkan Beşir, “Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ilk anından itibaren 433 kişilik ekibimizle bölgeye intikal ettik. . Aramızda farklılıkların olmadığını bir bütün olduğumuzu hatırlıyoruz. Bu milletin mayasında iman var. Acılarımız var ama acılarımızı birlik ve beraberliğimizle atlatacağız. Allah bütün vatandaşlarımızın yardımcısı olsun bütün hayırları kabul etsin. Bizde vatanımıza milletimize çalışmak düştü. Bu çalışmalardan gurur duyuyoruz” dedi.

ecc3d657-895f-46e7-98c0-bf37089ee38c-2.jpg

EKİPLERİMİZ BÖLGEDE

Mamak Beşir Derneği Şube Başkanı Alican Şahin, “Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ilk anından itibaren 433 kişilik ekibimizle bölgeye intikal ettik. Faaliyetlerimizi AFAD koordinasyonunda sürdürüyor. Vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Semerkant Gönüllüleri ve Beşir Derneği Mamak şubeleri depremzedeler için ortaklaşa yaptıkları yardım tırını, bölgeye gönderdi.” ifadelerini kullandı.

7b16e806-7b2b-40a0-9471-a08b7776f0a0.jpg

BU AFETİDE ATLATACAĞIZ

Başkan Şahin, “Bugün biz burada Güneydoğu Anadolu bölgemizde olan depremlerden sonra depremzede kardeşlerimize destek olmak amaçlı yardım topluyoruz. Biz bu yardımları devletimizin koordinasyonunda AFAD ile birlikte yapıyoruz. Semerkant Beşir Derneği olarak bu desteği kardeşlerimize sunmaya, onlara ulaşmaya bir nebzede olsa yaralarına merhem olmaya çalışıyoruz. Biz burada hayırsever vatandaşlarımızın hayırlarını ulaştırarak yapılan bu desteğe hayırlara aracı vesile oluyoruz. Allah bütün vatandaşlarımızın ve bütün kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Birlik ve beraberlik içinde bu afeti de atlatacağız” şeklinde konuştu.

883280cf-2a1d-43a0-808f-c77e4cd25626.jpg

MİLLETİN MAYASINDA İMAN VAR

Şahin, “Bu tür afetler bizim birlik ve beraberliğimizin gücünü gösteriyor. Biz ülke olarak bir bütün halinde bu hayırları yapıyoruz. Aramızda farklılıkların olmadığını bir ve beraber olduğumuzu hatırlatıyoruz. Bu milletin mayasında iman var. Acılarımız var ama acılarımızı birlik ve beraberliğimizle atlatacağız. Allah bütün vatandaşlarımızın yardımcısı olsun bütün hayırları kabul etsin. Bize de vatanımız ve milletimiz için çalışmak düştü. Bu çalışmalardan gurur duyuyoruz” dedi.

9c70a55b-a10e-4114-8291-34ab8d7cfe73-2.jpg

AFAD’A BAĞLI ÇALIŞIYORUZ

Mamak Beşir Derneği Şube Başkanı Alican Şahin son olarak şu ifadeleri kullandı: “Dernek olarak bu tür felaketlerde devletimizle koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Bu şekilde vatanımıza ve milletimize destek veriyoruz. Bölgede yine devletimizin koordinesinde arama kurtarma çalışmalarına da katkı sağlıyoruz. Gece gündüz bölgede ve bölge dışındaki kardeşlerimiz için çalışıyoruz. Bu çalışmaların hepsini AFAD’a bağlı şekilde yürütüyoruz. Biz burada AFAD listesini topluyoruz. Listede ne varsa kardeşlerimize gönderiyoruz. Vatandaşlarımıza ve devletimize desteğimiz sürecek. AFAD ne zaman tamam derse o zaman duracağız.”

Bedirhan Şahin/ İLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.