Mamak Engelsiz Yaşam Merkezi bireylerin yanında

Mamak Engelsiz Yaşam Merkezi bireylerin yanında

Mamak Engelsiz Yaşam Merkezi, engelli bireylerin fiziki ve sosyal açıdan gelişimini destekliyor. Engelli bireylerin sosyal hayata kazandırılması amacıyla hizmet veren tesislerde engelli bireylerin topluma kazandırılması amaçlanıyor.

Engelli bireylere yönelik çalışmalara destek veren Mamak Belediyesi, ‘Mamak’ta Engelsiz Yaşam’ sloganıyla çıktığı yolda kurulan Engelsiz Yaşam Merkezi’nde engelli bireylerin yanında ailelerine de destek oluyor.

Kültür, fizik tedavi, hidroterapi, Otizmli birey eğitimi, spor, jimnastik gibi programların sunulduğu genel merkezde engelli bireyler fizyolojik olarak desteklenirken aileler çocukları ile birlikte katıldıkları programlarda sosyalleşiyor.

e1.jpg

VERİLEN HİZMETLER

Toplumsal uyumu sağlamak için verilen ‘Kültür’ dersleri sayesinde engelli bireyler içinde yaşadıkları toplumu tanıyor ve topluma adapte ediliyor. Özellikle kültür kapsamında verilen müzik eğitimlerinde engelli bireyler sakin bir ruh haline kavuşuyor.

‘Özel Eğitim’ derslerin içeriğinde, özbakım becerileri, kendini gerçekleştirme faaliyetleri, sosyal becerilerin geliştirilmesi, ekonomik bağımsızlık gibi konular bulunuyor. Yine bu eğitimdeki amaç bireyleri topluma adapte etmede önemli rol oynuyor.

Otizmli birey eğitiminde basit gündelik işlerin nasıl yapılması gerektiğinin eğitimi veriliyor. Bireyin otizm teşhisinin erken konması verilen eğitimin faydalarını artırıyor.

Fizik Tedavi uygulamaları ise fonksiyonel hareketleri geri kazandırma amacıyla veriliyor. Zararlı olmayan elektrik akımı, sıcak ya da soğuk uygulaması, egzersizler ya da çeşitli uygulamalarla engelli bireylerin fonksiyonel hareketlerinin devamlılığı sağlanıyor.

e2.jpg

Hidroterapi suyun sağlık amacıyla kullanılması olarak biliniyor. Engelli bireylerin tedavisinde kullanılabilecek doğal yöntemleri kapsayan bu hizmet ile bireylerin psikolojik ve fizyolojik olarak rahatlaması sağlanıyor.

Jimnastik ve spor hizmetleri engelli bireylerin başarılı bir sporcuya dönüşmesini sağlıyor. Engelli bireyler için sporcu kimliği büyük önem arz ediyor. Kendi ideallerini gerçekleştirdiğini gözlemleyen engelli bireyler katıldığı spor müsabakaları ile topluma adapte oluyor. Başarı sağlamaları durumunda hem bireyin hem ailenin psikolojik olarak iyileştiği gözlemleniyor.

Engelsiz Yaşam Merkezi, Mamak Başak Mahallesi’nde yer alıyor. Başvuru yapan aileler birçok hizmetten ücretsiz faydalanabiliyor.

Mikail Karaman/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum