Mamak pazarlarında fiyatlar düştü: Muz: 25, soğan: 10, nar: 15, domates: 10, hamsi: 40,

Mamak pazarlarında fiyatlar düştü: Muz: 25, soğan: 10, nar: 15, domates: 10, hamsi: 40,

Ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu günlerde Mamak pazarlarından güzel haberler gelmeye başladı. Pazarlarda muzun kilosu 25 liraya kadar düşerken, soğan 10, nar 15, domates 10, hamsi ise 40 liradan satılmaya başlandı.

Mamak’a bağlı Mutlu Mahallesi’nde bulunan, Mutlu Kapalı Pazar Yeri esnafı, pazar çatısının bir kısmının uçmasından dolayı şikayetini dile getirirken, pazardaki son durumu İlk Sayfa Gazetesi’ne anlattı. Fiyatların normale döndüğünü ifade eden esnaf; muzun 25, soğanın 10, narın 15, domatesin 10, hamsinin ise 40 liradan satıldığını anlattı. Fiyatlardaki düşüşün müjdesini paylaşan Pazar esnafı, aynı zamanda müşterinin hava şartlarından dolayı pazara daha az geldiğini de belirtti.

mamak-1.jpg

“FİYATLAR UYGUN AMA MÜŞTERİ YOK”

Pazardaki fiyatların uygun olmasına rağmen müşteri olmadığını söyleyen pazar esnafı, “Geçtiğimiz seneden daha uygun fiyata bu sene mal satıyoruz. Ama ona rağmen işlerimiz düşük. Pazarda her bütçeye uygun ürün var. Biz 10 TL’den mandalina satıyoruz, 6,5 TL’den satan tezgah da var. Ama ona rağmen satışlarımız düşük. Çatımız da uçmuş durumda ve yağmuru olduğu gibi içeriye alıyor. Saat 17.00’dan sonra işlerimiz iyice azalıyor. Kapalı Pazar Alanları buna az da olsa çözüm oldu ancak işlerimiz yazınki kadar yoğun değil” şeklinde konuştu.

mamak-3.jpg

“FİYATLAR HER BÜTÇEYE HİTAP EDİYOR”

Satılan ürün fiyatlarının her bütçeye hitap ettiğini dile getiren pazar esnafı Mustafa Kılıç, “Şu anda her bütçeye göre ürün var. Marulundan tutun narına, elmasından tutun mandalinasına kadar. Ancak hem soğuktan hem de nakit sıkıntısından satışlarda bir düşüş söz konusu. Artışı veya düşüşü buradaki satışlar belirleyecek. Vatandaş burada kilosu 25 TL’den muz, 10 TL’den demet soğan, 15 TL’den nar, 10 TL’den domates, 7,5 TL’den havuç ve 40 TL’den hamsi, 10 TL’den Marul bulabiliyor. Süpermarketlerde bu fiyatları bulmanız zor. Ancak ona rağmen yine de satışlarımız düşük” şeklinde konuştu.

mamak-4.jpg

“NAKİT ALIŞVERİŞ YAPAN YOK”

Pazarda farklı bir tezgahta meyve sebze satışı yapan Ömer Faruk Dündar, “Satışlarımızda bir durgunluk söz konusu. Vatandaşlar, daha çok kredi kartı kullanmayı tercih ediyorlar. Nakit alışveriş yapan yok. Marketlerden uyguna ve daha güzel ürün satıyoruz ama yine de satışlarımız düşük. Şu anda vatandaşlar hep kredi kartlarına yüklenmiş durumda. Şu anda pazarın yoğunluğuna baktığımızda apaçık ortada olan şey vatandaşın kendini geçindiremediğidir. Bir nakit sıkıntısı yaşadığıdır. Bu bizim ticaretimize de yansıyor” diye belirtti.

SEFA ÜSTÜNER / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.