Mamak Zerdalitepe’de toplu taşımadan vatandaşlar mutsuz

Mamak Zerdalitepe’de toplu taşımadan vatandaşlar mutsuz

Mamak’ta bulunan Zerdalitepe Mahallesi’nde toplu taşımadaki yoğunluk vatandaşların tepkisine neden oluyor. Toplu taşıma araçlarına alınan fazla yolcu tartışması vatandaşla dolmuş şoförlerini sık sık karşı karşıya getiriyor.

Ankara deprem sonrası en çok göç alan il olarak kayıtlara geçiyor. Cumhurbaşkanlığı araştırma verilerine göre sayı 300 bin civarında seyrediyor. Tek başına bir etken olmasa da göçler sonrasında taşınan yolcu sayılarındaki artışlar dikkat çekiyor.

Sanayi işçisi olduğunu söyleyen Salih Kargı konuyla alakalı gazetemize açıklamalarda bulundu. ‘’Yaklaşık 8 senedir sanayi bölgesinde işçi olarak çalışıyorum. Sabah erken saatlerde yola çıkmak zorundayım. Gerek dolmuşlarda gerek belediye otobüslerinde sıkışarak yolculuk yapıyoruz. Bu durum hem sabah işe giderken hem de iş çıkışı eve dönerken yaşanıyor. Farklı bir alternatifim yok. Göçlerden önce de durum böyleydi. Herkes ekmek kavgasında bunu biliyoruz fakat toplu taşımaya bir çözüm bekliyoruz. Yetkililerden toplu taşıma araçlarının sayısının artırılmasını talep ediyorum.’’

d2.jpg

ÜST ÜSTE GİTMEYELİM YETER

Özel bir temizlik şirketinde çalıştığını söyleyen Fatma Güler, ‘’Açıkçası bir kadın olarak rahatsızlık duyuyorum. Bir yolcu bana yer verme nezaketi gösterdiği zaman o koltuğa gidip oturmak bile sıkıntı oluyor. Ayakta yolculuk yapmaya devam ediyorum. Şunun farkındayım geçinmek kolay değil. İnsanlar emeklerinin karşılığını almak istiyor. Akşama kadar yoruluyor. Ama bu dolmuşlarda üst üste gitmemiz için bir gerekçe değil çünkü bizler de akşama kadar yoruluyoruz. Ayakta gitmeye bile razıyım. Üst üste gitmeyelim bana yeter derecesine geldim.’’

d4.jpg

Günde iki dolmuş yolculuğu yaptığını belirten Güler, ‘’İlçeler arasında fark gözetiliyor. Yolcu kapasitesinin üzerinde yolcu taşındığı yetmezmiş gibi üst üste yolculuk yapıyoruz. Tartışma çıkmasın diye konuşamıyoruz bile. Gerekli şikâyet ve dilekçe yazmamıza rağmen bir sonuç alamıyoruz. Hem dolmuşçu esnafını hem de yolcuları memnun edecek önlemler alınmasını istiyoruz.’’ ifadelerinde bulundu.

Taşıma kapasitesi üzerinde yolcu alan toplu taşıma araçlarına 341 TL cezai işlem uygulanıyor. Bu rakam 2022 yılında 153 TL olarak uygulanıyordu. Artan cezai yaptırımlar caydırıcı olmaktan uzak görünüyor.

Mikail Karaman/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum