Mamak'a yeni hükümet konağı: Temeli atıldı

Mamak'a yeni hükümet konağı: Temeli atıldı

Mamak'ta yapımına başlanan yeni hükümet konağının temeli, eski binadan kalan molozların temizlenmesiyle birlikte atıldı. İnşaatın 2025 yılının son çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor.

Mamak'ta yapımına başlanan yeni hükümet konağının çalışmaları hızla ilerliyor. 2023 yılı aralık ayında eski binanın yıkımıyla başlayan süreçte, eski binadan kalan molozlar ve temel kalıntıları temizlenerek yeni konağın temeli atıldı. İnşaat işçileri çalışmalarına devam ederken iş makineleri ise projede meydan olarak belirlenen alanın zemin düzenleme çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Meydan alanının da temelinin atılmasıyla birlikte büyük bir mesafe katedilecek projenin, 2025 yılının son çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor. Üç katlı olacak olan yeni hükümet konağı, çeşitli kamu hizmetleri sunan birimlere ev sahipliği yapacak ve vatandaşların kullanımına uygun sosyal alanlar barındıracak.

mamakk.jpg

TEMELİ ATILDI

2023 yılı aralık ayında yıkımına başlanan Mamak’ın yeni hükümet konağının çalışmaları devam ediyor. Yıkılan binadan kalan molozların temizlenmesi ile başlayan çalışmalar kapsamında hükümet konağının temeli atılırken, projede meydan olarak belirtilen alanın zemin düzenlemesi yapılıyor. Kentimizde seyreden olumsuz hava koşulları nedeniyle birkaç haftadır hızlı ilerleme kaydedemediklerini belirten inşaat işçileri, havaların düzelmesi ile birlikte daha hızlı yol alacaklarını ifade etti. Temel atımı ile birlikte büyük bir yol kateden inşaatın 2025 yılının son çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

mamakkk.jpg

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Projenin meydan olarak belirlenen kısmında zemin düzenleme çalışmaları hızla devam ediyor. İş makineleri, meydanın temelinin atılacağı alanda çevre ve zemin düzenlemesi yaparken inşaat işçileri de çalışmalarına devam ediyor. Proje içinde bulunan meydanın temeli de atıldığında, hükümet konağı yükselmeye başlayacak.

mamakkkk.jpg

3 KATLI OLACAK

Yapı yüksekliği yaklaşık 27 metre, teras büyüklüğü 420 metrekare olacak olan konağın inşaat alanı 13 bin 113 metrekareyi kapsıyor. Yeni konağın birinci katında Nüfus Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler Merkezi bulunacak. İkinci katta Sağlık Müdürlüğü ve Gıda Tarım Müdürlüğü yer alacak. Üçüncü katta ise Kaymakamlık ve Mal Müdürlüğü olacak. Toplam 3 katlı olacak binanın meydanında da vatandaşların dinlenebileceği, oturup sohbet edeceği ve zaman geçirebileceği alanlar olacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.