Mamak’ın en eski üç mahallesi kapanan PTT şubesini geri istiyor

Mamak’ın en eski üç mahallesi kapanan PTT şubesini geri istiyor

Mamak Küçükkayaş Mahalle sakinleri mahalleye PTT şubesi açılmasını istiyor. Mahalle Muhtarı Serkan Çetintaş, “ Mahalle sakinlerimizle beraber Bayındır ve Yeşilbayır mahalleleri de mağdur oluyor. PTT onayı çıktı. Biran önce PTT şubesi istiyoruz” dedi.

Mamak Küçükkayaş Mahallesi sakinleri ile Bayındır ve Yeşilbayır mahalleleri Küçükkayaş Mahallesine PTT şubesi istiyor. 23 bin nüfuslu bulunan mahallede PTT şubesi yok. Mahalle sakinler PTT yetkililerince ticari zarar ediyoruz gerekçesi ile kapanan PTT şubesi vatandaşa mağduriyet yaratıyor iddiasında bulunuyor. Küçükkayaş Mahallesi ve diğer iki mahallenin kullanması için haftada üç gün seyyar PTT şubesi mahalleye geliyor. Seyyar PTT şubesi söz konusu üç mahallenin ihtiyacını karşılamıyor. Bir an önce PTT yetkilileri tarafından soruna çözüm bulunmasını isteyen Mamak Küçükkayaş Mahallesi Muhtarı Serkan Çetintaş konuyu gazetemize anlattı.


Mahalle Muhtarı, Çetintaş gazetemize yaptığı açıklamalarla konuya şu şekilde açıklık getirdi; “ Biz muhtarlık olarak yetkili kurumlara mahallemizde açılmasını istediğimiz PTT şubesi için dilekçemizi verdik. Yetkili mercilerden onay geldi fakat hala mahallemize PTT şubesi açılmadı mağduriyetimiz giderilmedi.

8f7daba0-95e7-4cb5-bd6a-d4abe0455e7c.jpg

SEYYAR PTT ÇÖZÜM OLMUYOR

Küçükkayaş Mahalle Muhtarı Serkan Çetintaş, “Mahallemiz Mamak’ın en eski mahallerinden birisi burada 20 yıldır PTT şubemiz vardı. Biz bu şubeyi Küçükkayaş, Bayındır ve Yeşilyurt mahalleleri olarak ortak kullanıyorduk. O zamanlar nüfusumuz 10 bin civarıydı şimdi tek mahallede 23 bin vatandaş var. Mahallemizde olan PTT zarar ediyor gerekçesiyle kapandı. Bir yıldır üç mahalle mağdur oluyoruz. Zaman içinde mahallelerimizin nüfusu da arttı. Şuan mahallemizin nüfusu 23 bin kişi var. Sadece mahallemizde değil Bayındır ve Yeşilbayır mahalleleri de mağdur oluyor. Ama PTT yetkilileri zarar ediyoruz gerekçesiyle PTT’yi kapattı. Vatandaşımız şuan mağduriyet yaşıyor. Haftada üç gün seyyar PTT geliyor ama o da 23 bin kişiye yetmiyor. Seyyar PTT bu mahallenin işini çözmüyor. Her geldiklerinde vatandaş arasında kavga çıkıyor. Biz PTT yetkilileriyle görüştük. Mahallemizde PTT açılması adına yetkili mercilerden onay geldi. Ama hala PTT’miz açılmadı. Bizim mahallemizdeki PTT sadece 23 bin nüfusu alakadar etmiyor. Bayındır ve Yeşilbayır ile üç mahallenin ortak PTT’si şuan açılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

jpg-100-1280-720.jpg

“MAHALLELİ MAĞDUR OLUYOR”

Mamak Küçükkayaş Mahallesi Muhtarı Serkan Çetintaş, gazetemize yaptığı açıklamaları şöyle bitirdi; “ Başkentin en eski ilçelerinden olan Mamak’ta PTT şubesi olmayan bir mahalle yaptılar. Biz Küçükkayaş Mahallesi muhtarı ve mahalle sakinleri olarak Bayındır ve Yeşilbayır üç mahallenin ortak kullandığı PTT yöneticilerinden konuya bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz. Yetkililer zarar edeceklerini söyleyerek bize mağdur ediyorlar. Mamak’ın üç mahallesi ve binlerce insan mağduriyet yaşıyoruz. Biz buradan tekrar sesleniyoruz biran önce bizim mağduriyetimiz çözülsün Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaosmanolğlu’ndan rica ediyoruz ” dedi.

Faruk Gökyurt/ İLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.