Mamaklı köylüler Kutludüğün Yaylası’nda ‘yağmur duasına’ çıktı

Mamaklı köylüler Kutludüğün Yaylası’nda ‘yağmur duasına’ çıktı

Ülkemiz genelinde yaşanan büyük kuraklığa karşı vatandaşlar Kutludüğün Yaylası’nda yağmur duası düzenledi. Kutludüğün Mahalle Muhtarı Mustafa Kılıç, “Allah ülkemize kuraklık ve kıtlık göstermesin” dedi.

Son günlerde ülke olarak yaşadığımız kuraklık tarım alanlarını ve barajların susuz kalmasına neden oldu. Mamak Kutludüğün Mahallesi ve Mamak’ın kırsalında yer alan on mahallenin sakinleri Kutludüğün Yaylası’nda yağmur duasına çıktı. Yüzlerce vatandaşın katıldığı dua Mamak Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşirken Mamak Müftülüğü’nde görev yapan imamların eşliğinde gerçekleşti. Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı’nın da katıldığı yağmur duasında Mamak Belediyesi tarafından çadırlar kurularak yemekler dağıtıldı. Kesilen kurbanlar ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıldı. Duadan sonra Mamak Belediye Başkan’ı Murat Köse vatandaş ile sohbet etti.

fb6b0033-3299-4db0-8dbc-3c0c792aca9d.jpg

TARLALARIMIZ SUSUZ KALDI

Gazetemize konuşan Kutludüğün Muhtarı Mustafa Kılıç düzenlenen ‘Yağmur duası’ etkinliğini anlattı. Mahalle Muhtarı Kılıç: “Mamak Belediyesi’nin desteği ile kuraklığa karşı yağmur duası etkinliği yaptık. Kurbanlar kesip ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Allah dualarımızı kabul etsin. Haziran ayındaki yağmurlardan sonra bir damla yağış olmadı. Ekinlerimiz susuzluktan mağdur oluyor" şeklinde konuştu.

BÖYLE KURAKLIK GÖRÜLMEDİ

Muhtar Kılıç, "Babam 85 yaşında o bile ömründe bu kadar büyük kuraklık görmediğini söylüyor. Bizde Kutludüğün Mahallesi ve Mamak’ın kırsalda bulunan diğer 10 mahallesiyle beraber yağış yağması için böyle bir dua düzenledik. Mamak Belediyesi’ne talebimizi ilettikten sonra kabul görüldü. Sağ olsunlar bizleri yalnız bırakmayıp bu etkinliği düzenledi. Vatandaşa dağıtacağımız yemeği ve çadırlarını getirdi. Mamak İlçe Müftülüğümüzün de desteği ile mahallelerimizde görev yapan imamlarımızın öncülüğünde dualarımızı gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

7d2a4774-4345-490f-829b-2faf1909a280.jpg

TEMENNİMİZ BİR AN ÖNCE YAĞIŞ OLMASI

Muhtar Kılıç, “İnşallah Allah dualarımızı kabul eder ve yurdumuza yağış yağar. Yağış olmazsa başta tarlalarımız ve barajlarımız çok büyük zararlar görecek. Bugün Mamak ilçemize bağlı on kırsal mahalleden yüzlerce insan duamıza katıldı. Çoluk çocuk, yaşlısı, genci, kadını, erkeği ellerini kaldırarak duamıza katıldı. Önce imamlarımızın öncülüğünde öğle namazımızı eda ettik. Ardından hocamızın eşliğinde duamızı yaptık ve kurbanlarımızı kestik. Kurbanlarımızın hepsini ihtiyaç sahibi komşularımıza dağıtacağız" dedi.

54e772b9-10e4-4fab-920f-30246c02366c.jpg

TEŞEKKÜR EDERİZ

Kutludüğün Muhtarı Mustafa Kılıç son olarak şu cümleleri kullandı: Etkinliğimize destek veren öncülük eden Mamak Belediye Başkanımız Murat Köse ve ekibine, Sayın Mamak Kaymakamımız Ali Sırmalı, Mamak İlçe Müftülüğümüze ve hocalarımıza çok teşekkür ederiz. Duamıza katılan bizleri yalnız bırakmayan yüzlerce komşumuzun duaları kabul olsun temennimiz biran önce yeterince yağış olmasıdır. Allah güzel ülkemize kuraklık ve kıtlık göstermesin.”

Enes Boyacı/ İLKSAYFA-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.