Mamaklıların kura heyecanı: 342 adet konutun hak sahibi belli oldu

Mamaklıların kura heyecanı: 342 adet konutun hak sahibi belli oldu

“Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında, 342 adet konutun hak sahipleri noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi.

“Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında, 342 adet konutun hak sahipleri noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın katılımı ile gerçekleşen kura çekiminde heyecanlı dakikalar yaşandı. Büyükşehir Belediyesi Özel Projeler ve Dönüşüm Dairesi Başkanı Hüseyin Gazi Çankaya, kurası çekilen Dutluk mahallesindeki 312 adet konutun ise haziran ayında teslimini planladıkları belirtti.

“Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında; Derbent Mahallesi 5. Etapta kalan 52117 ada 1 parselde 6 adet 80 metrekare, 19 adet 120 metrekare, Derbent Mahallesi 52681 ada 1 no.lu parselde zemin katlarda bulunan 5 adet ve Dutluk Mahallesi 7. Etapta kalan 52257 ada 4 parselde bulunan 312 adet olmak üzere toplam 342 adet konutun hak sahipleri noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi.

mamak1.jpg

“KENDİ ŞİRKETİMİZ ÜZERİNDEN DEVAM EDİYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Belediyemizin borcu olan 14 bin kadar daire vardı. Bunların bir kısmı maalesef mahkeme kararları nedeniyle hala plan iptalleriyle değişik bölgelerde karşılaşıyor. Belediye yönetiminde, devlet yönetimine devamlılık esastır. Mutlaka bizim borcumuzdan kurtulup sizlerle helalleşmemiz lazım diye işin içerisine girdik. Hem pandemiyle karşılaştık. Bir de hatırlarsınız 4 bin dairelik müteahhite ihale yapmamıza rağmen ve işlerin başlamasına rağmen daha sonraki ekonomik kriz nedeniyle hükümetin verdiği haktan yararlananlar zarar edeceğiz endişesiyle müteahhitten vazgeçti. Ancak biz kendi şirketimiz üzerinden devam ediyoruz. İmar planlarındaki kesinleşmeler tamamlandı. Şu anda tamamen Mamak bölgesinin kesinleşti” şeklinde konuştu.

mamak3.jpg

“ÖDEDİĞİMİZ RAKAMLAR OLDUKÇA YÜKSEK”

Altındağ bölgesi ve Dikmen Vadisi'nde çalışmaların devam ettiğini dile getiren Yavaş, şunları aktardı:

“Altındağ'da bir iptal gelmişti. Yeni bir plan yaptık. İnşallah önümüzdeki dönemde borcumuzdan kurtulacağız ve sizle helalleşeceğiz. Ben bir şey diyemiyorum artık. Çünkü öncelik almadılar. Biz gelirler bir an evvel belediye borcundan kurtulsun, sizlere haklarını teslim etsin diye bütün gayretimize rağmen maalesef dört dörtlük olmadı ama amacımızın tamamını ödemek olduğunu bilmenizi isteriz. Çünkü yapılan kira ödemeleri ne size ne de belediyeye yarıyor. Ödediğimiz rakamlar da oldukça yüksek. İnşallah önümüzdeki dönem Cenabı Allah tamamını tamamlayıp borcumuzdan kurtulmayı ve size helalleşmeyi nasip etsin diyorum.”

mamak2.jpg

“HAZİRAN AYINDA TESLİMİNİ PLANLANIYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi Özel Projeler ve Dönüşüm Dairesi Başkanı Hüseyin Gazi Çankaya, “2018 yılında başlamış olan kentsel dönüşüm projesi bugün 14 bin adet konut sözleşmesiyle günümüze kadar gelmiş ancak 2019 yılında sadece üçte biri yapılıp teslim edilmiştir. Bugün 15 yıldır yaklaşık 8 bin 600 hak sahibi konutlarını beklemektedir. İlk aşamada 782 adet konutun tamamlanarak bir an önce hak sahiplerinin teslim edilmesi planlanmıştır. Bildiğiniz üzere bunlardan 166 âdetini geçtiğimiz ocak ayında seçildi” ifadelerine yer verdi.

Kurası çekilen Dutluk mahallesindeki 312 adet konutun ise haziran ayında teslimini planladıkları belirten Çankaya, “Daha önce kurası çekilen 252 adet kontumuzun 2 ay içerisinde teslim edileceği bildirmek isteriz. Devam eden bin 377 adet konutun inşaatını ise en geç bir yıl içerisinde tamamlayarak hak sahiplerimize teslim etmeyi düşünüyoruz” dedi.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.