Mamak’ta hedef tarımsal büyüme: Veli Gündüz Şahin düğmeye bastı

Mamak’ta hedef tarımsal büyüme: Veli Gündüz Şahin düğmeye bastı

Mamak Belediyesi, tarım ve hayvancılık alanında büyüme hedeflerini arttırıyor. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Gökçeyurt Mahallesi'ne bulunan Ekolojik Köy’de çeşitliliği ve verimliliği arttırmak için düğmeye bastı.

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’in talimatıyla birlikte Gökçeyurt Mahallesi'ne bulunan Ekolojik Köy’de tesislerin fiziki yapısının yanı sıra, gıda ürün yelpazesinin genişletilmesi ve eksikliklerin giderilmesi konusunda önemli adımlar atılacağı belediyenin paylaştığı açıklama ile belirtildi. Yapılacak çalışmalarla birlikte Ekolojik Köy’de; mantarcılık, fidecilik gibi yetişen ürünlerin çeşitliliği arttırılacak ve bal ormanları oluşturularak besiciliğe de yatırım yapılacak. İçinde satış noktası, sera, kafe, hizmet binaları ve otopark gibi hizmetleri de bulunduran Ekolojik Köy, 28 bin metrekare alanı ile birlikte doğal yaşam içinde vakit geçirmek isteyen Mamak halkının uğrak noktası haline geldi.

1.jpg

ÇEŞİTLİLİK VE VERİMLİLİK ARTACAK

Mamak Belediyesi tarafından yapılan açıklamada Ekolojik Köy’de mantarcılık, fidecilik gibi yetişen ürünlerin çeşitliliği artacak ve bal ormanları oluşturularak besiciliğe de önem verileceği ifade ediliyor. Aynı zamanda kamu kaynaklarının hizmete dönüşmesi adına tarımsal faaliyetlerde solucan gübresi kullanımını teşvik etmek amacıyla, solucan gübre tesisi kurulacağı belirtilirken hem bütçeden tasarruf edileceği hem de kimyasal gübre kullanımıyla birlikte artan toprak kirliliğinin de önüne geçileceği belirtildi. Atılacak tüm bu adımlarla birlikte Mamak Belediyesi, tarımda çeşitlilik ve verimliliği arttırmayı hedeflediklerini açıklamasına ekledi.

2.jpg

DOĞAYLA İÇ İÇE

Ekolojik Köy, içerisinde meyve ve sebze bahçeleri, lavanta tarlası, fırın, yöresel ürünler satış noktası, sera, kafe, hizmet binaları, otopark, aromatik bitki alanları, üretim sahaları, satış stantları, mescit, abdesthane ve arıcılık faaliyetleri yapılan alanlar bulunduruyor. Doğayla ve toprak ile vakit geçirmek isteyen Mamaklıların uğrak noktası olan Ekolojik Köy, organik sebzeden yoğurda, salçadan yumurtaya kadar pek çok doğal ürünü Mamak halkı ile buluşturuyor.

velig.jpg

28 BİN METREKARE

Kırsal turizmi canlandırmak, mahalle statüsüne kavuşmuş köylerinde yaşayan insanlara ekonomik destek sağlamak amacıyla Üreğil Millet Bahçesi ve Gökçeyurt Mahallesi’nde hayata geçirilen Ekolojik Köy, toplam 28,5 dönümlük alana sahip.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.