Mamak’ta KERMES

Mamak’ta KERMES

Semerkand Vakfı Mamak’ta ihtiyaç sahiplerine yardım amaçlı kermes açtı. 20 gün boyunca açık kalacak kermeste satılan ürünlerden elde edilecek gelirlerin tamamı öğrenci ve yoksullara dağıtılacak. 

Semerkand Vakfı Mamak Tıp Fakültesi Caddesi üzerindeki bir dükkanda kersem düzenliyor. Geçtiğimiz Cuma öğleden sonra açılışı gerçekleştirilen kermesin 20 gün boyunca açık kalacağı belirtildi. Semerkand Vakfı Kermesinde gıda ve giyecek ürünleri sergileniyor.  Sergilenen ürünlere vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Kişilerin kazanç göz etmeksizin bağışladığı ürünler burada satışa sunuluyor. Satılan ürünlerden elde edilen gelirler yardıma muhtaç kimselere ve öğrencilere dağıtılacak. 

Semerkand Vakfı mensupları her yıl birkaç kez düzenlenen kermeslerin bir yenisini daha açmış olmanın gururunu yaşıyor. Bunu tamamen hayır amaçlı yaptıklarını dile getiren vakıf üyeleri bu faydalı işe ortak oldukları için yaşadıkları mutluluğu ifade ederek tüm Başkentlileri Mamak Tıp Fakültesi Caddesi üzerindeki Amerikan Kültür Koleji karşısında yer alan kermes alanına davet ediyorlar. 

HAYRA VESİLE OLUYOR

Mamak’ta kermes açılışına katılan Semerkand Vakfı Kayaş Şube Başkanı Salih Koçak, “ Malum kermesleri biliyorsunuz hayır işleri için açılıyor. Biz de ihtiyaç sahiplerine, talebelere yardım amaçlı bu kermesi açtık. Buradan tamamen bağışa dayalı olarak satılan ürünlerden elde edilen gelirler önümüzün de ramazan olması vesilesi ile yardım sahiplerine ulaştırılacak. Bu gelirler genellikle öğrenciler için kullanılıyor. Malum Mamak bölgesinde gecekondu bölgesi fazla. Buralarda genellikle maddi durumu düşük olan insanlar bulunuyor. Bunlara yardım ulaştırabilmek için de kermesimizin önemi artmaktadır. Biz bu hayra vesile olmak için yılda birkaç kez böyle çalışmalar yapıyoruz” dedi. 

KAZANÇ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILACAK

Yardım kampanyalarında en etkili yöntemlerden bir tanesinin kermesler olduğunu belirten Semerkand Vakfı Kayaş Şube Başkanı Salih Koçak, vatandaşın katkısı ile bir kermes açtık. Burası ihtiyaç sahiplerine yardım amaçlı bir hayır kermesidir. Kermesler hayır işleri için güzel bir vesile sahası oluyor. Sürekli insanlardan yardım talep etmeyle bu işler olmuyor. Malum olayların yaşanması da insanları yardım parası vermekten çekinir hale getirdi.  Ama biz her yaptığımız işte şeffaf ve açık olan bir topluluğuz. Kazançlarımız ve bu gelirlerin gideceği yerler, hepsi bellidir. Hepsini özenle kayıt altına alıyoruz. Vatandaşlar da gönül rahatlığıyla buraya gelip bu hayra katkıda bulunabilir” şeklinde konuştu. 

HAKAN ŞAHİN - HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.